vrijdag 24 juli 2015

Dag vier van onze Transpyreneeën.



Hoewel we gisteren naar verluidt de zwaarste rit van onze vijfdaagse zouden hebben verteerd, hadden we vandaag toch ook een rit te verduren die vrij zwaar was.

Vanuit het hotel van gisteren hadden we reeds enkele kilometer zachtjesaan klimmen tot aan het beginpunt van de eerste klim van de dag.  En die eerste klim sprak meteen tot de verbeelding. Namelijk de Col du Tourmalet.

De eerste paar kilometer waren vrij goed te doen, daarna klom het hellingspercentage op naar waarden van 8 à 9 % en dat bleef ook duren tot aan de top.  Een extra kruidentuiltje tussenin aan 10 à 11 % zat er nog tussen.

Daarna was het afdalen.  ’s Middags konden we bivakkeren aan een Franse fietswinkel om daar de geneugten van Velotour te kunnen verorberen.

Na het middagmaal stond de Col du Souler op het programma. Na een eerste paar kilometer aan 8% ging het een paar kilometer aan slechts 1 à 2 %.  Zo kwam je door een klein dorpje en draaiden we na het dorpje rechts naar omhoog en je wist meteen dat daar het mooie liedje gedaan was.  Vanaf dat punt was het 7, 8, 9 à 10%  Een tussenstukje van 14% maakte het extra pittig.  Ook deze Soulor bleef maar duren.  We reden ook door de laaghangende wolken.

Bovenop de Soulor zagen we geiten en veel wolken.  Van daar uit een kleine afdaling om zo de slotklim van de col d’Aubisque aan te vatten.

Deze lag voor het merendeel van het deelnemersveld nog net boven de wolken.  Na een lange afdaling kwamen aan in Hotel de la Poste waar we lijf en leden weer konden laten recupereren.

Op naar de slotrit morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.