woensdag 22 juli 2015

Dag twee van onze transpyreneeën-expeditie.



En ook dag twee mocht er zijn. Hoewel minder kilometer zorgde vooral col “Port de Canto” in Spanje in de namiddag voor heel wat peperbollekes in de dagrit.

De rit bracht ons van “Pas de la Case” (Andorra) naar Liavorsi (Spanje).
In de voormiddag was het vrij aangenaam rijden, zelfs al was het van bij het begin klimmen geblazen aan 6 à 7 percent.  De eerste top was deze in Andorees grondgebied, nl Port d’Envalira. Daar werd een groepsfoto genomen vooraleer de afdaling werd aangevat.

Na de afdaling van enkele kilometer kwam de volgende klim voor de wielen geschoven, de Col d’Ordino.  Geen ordinaire beklimming, al was het maar een eerder korte tot nu toe met zijn 9 km lengte.  Na die klim daalden we af om zo stilaan Andora te verlaten.  Na een goed stuk verder afgedaald te zijn op Spaans grondgebied stopten we om te middagmalen. Sabrina en Stephan van Velotour sloofden zich weer helemaal uit voor onze groep.  We kampeerden eventjes onder een afdak om beschut te zijn tegen de zon die dan toch wel goed opkwam.

Bij het buitenrijden van onze schaduwplaats wisten we eigenlijk dat het weer bingo zou gaan zijn.  Nog enkele kilometer fietsen om dan een klim van 25 km aan te vatten, in te delen in 3 groten stukken.  Een eerste stuk was er één van 7 à 9 % met uitschieters tot zelfs 12%.  Een tweede stuk kenmerkte zich met hele stukken aan 2 à 4 % en zelfs stukjes afdaling met aan het slot daarvan een grote afdaling wat op zich nooit goed nieuws inluidt.  En inderdaad het laatste stuk was er weer één met een beginstuk aan 7 à 8 %.  Op zich al lastig maar in vlakke zon met temperaturen tot 37° C is het nog zwaarder dan het al is.

En toch heeft iedereen het weer deftig kunnen volbrengen om in Hotel Del Rei in Liavorsi te kunnen uitrusten.
Op naar morgen, en gezien het zeer zware programma morgen, mag het weer gerust een graadje minder zijn ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.