woensdag 27 april 2011

Zat 23-04-2011: Davitamon Classic 141km...

De  145 van Davitamon.
Zoals reeds vermeld in het verslag van David kozen na een 12-tal kilometer de dappersten der dapperen voor de 145 kilometer, zijnde Steve, Vincent en ikzelf.  Steve hield er een stevig tempo op na zodat we na de beklimming van de Korsele,  Bossenveld/Pottenberg  en de Hellenhoek bij de eerste bevoorrading de mannen van de 100 kilometer al bijgehaald hadden.( Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat een platte band van Steven hiervoor verantwoordelijk was en zoveel kilometer hadden we nog niet meer  in de benen).
Na de bevoorrading trokken we verder het heuvelend landschap in met enkele minder gekende hellingen op het parcours. En net omdat het niet de meest gekende hellingen zijn verwijs ik graag naar de website van de organisatie voor meer info de aangedane hellingen. Over dit deel van de rit kunnen we hetzelfde zeggen als over het weer: schoon.
Bij de tweede bevoorrading kwamen we warempel nog een truitje van merijenniezere tegen. Eddy stond samen met Wouter aan te schuiven aan het uitgebreide buffet. Het was ook op dit moment dat Vincent merkte dat zijn achterwiel toch wel niet meer functioneerde zoals we dat van een achterwiel mogen verwachten. De organisatie was hierop voorzien en Vincent werd dan ook vakkundig geholpen met een nieuwe spaak. Even werd nog overwogen om van de gelegenheid gebruik te maken om onze cassette en ketting te laten vervangen, maar dat was blijkbaar niet inbegrepen in de prijs…
Na de bevoorrading kwamen we al vlug op het parcours van de 100 kilometer en al gauw werd het al heel wat drukker.  Jammer genoeg reed er hier en daar een onverlaat op het parcours voor wie het concept fietsen nog niet zo duidelijk was.
Nog 3 hellingen stonden ons op te wachten om vervolgens in ijl tempo richting aankomst te fietsen. Daar werden we overladen met lekkers en “productjes” van de sponsor. Zowel voor mezelf als voor mijn vrouwen zal scheren nooit meer zijn zoals voor de Davitamon 2011.
Bedankt aan de medevluchters en tot de volgende keer…

1 opmerking:

  1. Vanaf volgende week gladde benen Maarten? Geen uitvlucht meer...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.