maandag 11 april 2011

Zon 10-04-2011 : op naar de kasseitjes van de Zilverberg

Tegen 8.30 stonden we met een prachtig blauwe hemel en een pril lentezonneke klaar met zijn 4en om in Machelen te starten : Pascal, David, Vincent en Michael.

Via Grammene reden we via een kaarsrechte weg naar Markegem. Daar kwamen we op de grote weg en draaiden via het centrum van Wakken de weg op naar Wielsbeke en Ooigem. Net voor de sluis in Ooigem lag nog een klein stukje weg opengebroken door wegenwerken. Het was tenslotte de dag van Parijs-Roubaix, dus we zochten ons een weg door de werken op onze koersfiets.

Dan ging het verder, met snelheden door de rugwind van telkens net boven de 30 per uur richting Bavikhove, deelgemeente van Harelbeke, gekend door Gerrit Callewaert.
Klik voor grotere weergave met meer mogelijkheden.
Via een binnenwegje kwamen we uit op de Brugse Baan en reden van via het los van de baan gelegen fietspad richting Lendelede.

Daarna ging het via binnenwegen richting de Bosmolens, gehucht van Izegem. Op weg ernaartoe kwamen we een ons tegenrijdende delegatie a bloc mannen tegen : Frederik en zijn vader Luc, Dominique en Dieter. Zij vervoegden de rit van daaraf, zodat we nu met 8 op pad waren.

Verder de binnenwegen volgend ging het aldus vlug richting Rumbeke, waar we plots rechtsaf draaiden en voor ons de kasseitjes van de Zilverberg zagen opdoemen. Zoals vooraf aangekondigd : veel stelden ze niet voor, maar op een dag van Parijs Roubaix moesten er toch een beetje kasseien in het parcours zijn opgenomen hé.

Na de beklimming staken we de N36 over en reden langs het Sterrebos naar Roeselare, waar we langs het kanaal Roeselare-Ooigem een stuk reden (onder andere terug een stuk door wegenwerken) tot in Ingelmunster. De wind blies hier ondertussen pal op de kop.

In Ingelmunster verlieten we het jaagpad en gingen via de flanken van Meulebeke en Oostrozebeke terug in rechte gestrekte draf richting Dentergem. Hier ergens sloegen de a bloc mannen af, terug richting hun eindbestemming, Gullegem.

Met een kleine 75km op de teller arriveerden al aldus terug in Machelen.

Volgende week een gesplitste rit met een aanbod ovv merijenniezere en een aanbod ovv a bloc. Aan jullie de keus, maar vanaf nu voort geen excusen meer om niet mee te rijden!

Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.