maandag 11 april 2011

Zat 9-4-2011: De rit van de gouverneur

Afgelopen zaterdag was er weer die dichtbij de deur organisatie van onze buurclub de Leierenners.  Reeds lange tijd stond vast dat we deze weer zouden rijden.  We zouden 2 smaken aanbieden: de merijenniezere-saus en de a bloc versie.

Voor mij was het deze laatste versie.  Naar de startplaats in Zulte rijden doe je voor een organisatie van zo dichtbij niet met de auto, zodus om kwart na zeven vertrok ik al in Deinze.  Vincent en Philip verzamelden bij mij thuis en met onze drieën trokken we langs goed bekende binnenwegen naar Zulte.  We zouden ervoor zorgen dat we tegen 8 uur vertrekkensklaar stonden.  Onze snellere mannen zouden dat ook doen en we zouden samen vertrekken van wel zien waar onze tempo's niet langer compatibel waren.
Klik voor een grotere weergave met meer mogelijkheden
In Zulte ontmoeten we nog Gunther die zijn buurman, Koen, meehad en en een paar van zijn bekenden.  David, Scallie, Erik, Antoon en Jeroen waren er ook tegen het afgesproken uur.  Samen vatten we de tocht van de 100km aan.  Al snel was onder aanvoering van Jeroen en Pascal een heus peloton verzameld en gingen we de eerste kilometer gaan malen aan de behoorlijk tempo.

Eens in Kruishoutem aangekomen, konden we meteen voelen dat het niet de hele tijd vlak zou gaan zijn.  De klim naar onze o zo bekende Col du Point de Vue werd halverwege reeds onderbroken om links weg te draaien en even verderop aan die kant de rest van de klim te doen.  Die niet alledaagse wending zette meteen de toon van deze hele mooie tocht.  Hoofdtoon is immers een parcours waar je niet die klimmen doet die in elke toertocht plat gedweild worden.  Vandaar ook dat deze tocht zo'n welkome aangename afwisseling tov zowat al zijn concurrerende organisaties.
Hoogteprofiel van de rit.
Van daar uit ging het verder naar Lozer waar we de voordeur van de Zandvlooi dit keer rechts lieten liggen. Zo veder naar Wannegem-Lede.  Zingem en Heurne waren de volgende gemeente waar de tocht doortrok. Hoe verder we kwamen, des te golvender het werd.  Stilaan ook het signaal om onze rappe mannen te laten gaan en voor mekaar zorg te gaan dragen.

In Nederzwalm kregen we een eerste bevoorrading !  Man, wat was die af ! Echt een schitterend zeer gevarieerd aanbod van diverse soorten koeken, chocolade, fruit (bananen, appelsien en rozijnen), water, aquarius, ...  Echt top !
Kort na deze eerste bevoorrading kwam een klim: de Heistraat met 0,8 km aan een 4% hellingsgraad een toffe manier om zeggen : "de rusten, eten en drinken van daarnet is gedaan, weer aan de bak nu" ...

Via Volkegem ging het naar de Elleberg in Maarke-Kerkem, anderhalve kilometer lang.  Niet zo heel steil, maar toch knap lastig tegen dat je boven bent.  Boven werd er mooi op mekaar gewacht.  Het parcours vervolgde door een oversteekje van de N60 om zo de Koppenberg te beklimmen langs de zijde, die vorige week (bij de RVV) nog diende om af te dalen. Het was best een mooie klim.

Na die klim van de Koppenberg slingerden we ons langs Vlaams-Ardeneese wegen om zo in Zulzeke de klim van de Zeelstraat te doen.  Een klim waar er enorm veel zich aan mispakken, gewoon omdat het eerst een tijd omhoog gaat, dan een goed stuk weer daalt waardoor er een aantal weer naar de hogere versnellingen schakelen, en waar het venijn in de staart zit.  Want zit je op je grotere versnelling, plots is er het laatste stuk van die beklimmen ... Knap lastig.  Getuige ook de vele wachters boven.

Hop naar rechts, aan de eerstvolgende verkeerslichten weer rechts en dan hup : een stuk Hotond onder de wielen, dat niet eens op het lijstje van beklimmingen stond.  Er maar even bijnemen hé.  We waren immers op weg naar de tweede bevoorradingen, en die moest in geen enkel opzicht onderdoen voor de eerste: het buffet was weer rijkelijk uitgestald.  Top.  De Leierenners hebben héél puik werk geleverd, dat mag en moet gezegd worden.

Na die tweede bevoorrading volgden nog 3 klimmen: de Kapelberg in Zulzeke, het Vossenhol in Tiegem (beter bekend als Tiegemberg) en Nokereberg te Nokere. ... En daarna sta je voor je het weet terug aan de aankomst.

In den après in de sporthal alles aan 1 euro: alweer een dikke merci aan de organisatie en ook aan Grimbergen (van 't vat aan 1 € )

Anyway, het was weer fijn en tof.
Heel graag tot de volgende.


Eddy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.