maandag 18 april 2011

Zon 17-04-2011 : naar de heuvelzone rond Bellegem

Deze week was de opkomst opnieuw niet zo heel groot. Ongetwijfeld zitten de georganiseerde ritten van de zaterdag daar voor het grootste stuk tussen. Gisteren was er namelijk de Peter van Petegem Classic. Vincent had deze volledig meegereden, plus naar huis met de fiets, in totaal een dikke 160km… Maar toch stond hij er hé, onze westendse loper-fietser… Chapeau! Hielden hem die dag gezelschap voor deze rit naar Bellegem : Dirk, Steven, Steve, Gunther en ikzelf.

Klik op het kaartje voor een grotere weergave met meer mogelijkheden
De weinige wind die er vroeg op de ochtend stond, blies in het voordeel en aldus gingen we met een goede vaart van constant 30 en meer per uur de piste in. Via de gekende eerste strook met de kasseistrook tussen Machelen en Olsene vertrokken we, richting Olsene brug om daar de Leie voor een eerste keer over te steken. We reden verder westwaarts naar Oeselgem, waar we even verder linksweg de hoofdweg verlieten en via binnenwegen tot in Sint Eloois Vijve geraakten. Daar staken we terug de Leie over en reden verder via binnenwegen naar Harelbeke.

Daar staken we alweer de Leie over, om ze nu eens een strook te volgen, langs het jaagpad.

In Kortrijk gekomen, verlieten we de Leie en staken we voor een vierde keer de Leie over. We reden centrum Kortrijk binnen en doorkruisten deze stad, het winkelcentrum Ka passerend. Aldus bereikten we het station van het Kortrijk. Daar loopt een mooi fietspadje langs, richting Marke.

In Marke gekomen, vatten we een uurtje fietsen aan, wat kan omschreven als LASTIG…

Kijk er google maps maar eens op na, maar in Marke ligt een helling die in de volksmond ‘pauvre leute’ genoemd wordt, maar die blijkbaar ook officieel zo zijn weg gevonden heeft : google maps spreekt van ‘arme leute’. En inderdaad, zoals het daar bergop gaat, is er niet zo veel leute aan…

Je komt daar boven langs de E17 thv de kruising met de E403. Daar staken we de grote weg over om aldus heel kort erna thv het Don Bosco college de Sint Anna berg aan te vatten.

Bovengekomen rechtdoor, een weg kruisen en dan verder via binnenwegen richting Tombroek, een gehucht halfweg tussen Rollegem en Dottenijs.

Daar gingen we dan uiteindelijk naar de hoofdbestemming van de rit : Bellegem. We namen de weg waar een aankomst is getrokken in de driedaagse van Westvlaanderen.

Op al deze hellingen toonden vooral Steven en Dirk dat het met de conditie wel snor zit. Ook Steve bewijst zijn immense power bij het naar boven rijden. Zijn materaal heeft het gevoeld want op die bewuste helling naar Bellegem kerk sprong zijn ketting serieus over, telkens hij rechtstond… Hopelijks kan dit nog worden gemaakt…

Voorbij Bellegem trokken we dan even richting Zuiden om het Bellegem bos aan te doen, waar het ook vrij lastig en vooral lang omhoog loopt. Uiteindelijk bereik je zo de grote weg Kortrijk-Doornik, die we kruisten. Daar een dalend stukje weg, geplaveid in kasseitjes… Hou u vast voor de (nabije) toekomst, want er wordt vroeg of laat een rit richting Dottenijs gepland, met deze kasseien in omgekeerde, dus oplopende richting.

Stilaan ging van nu voort de glooiing uit de wegen en aldus bereikten we Zwevegem. Een beetje verder kwamen we uit in Sint Lodewijk Deerlijk, waar nog de olieberg op het programma stond, gekend uit de beginkilometers van de E3 prijs.

Hierna dan via echt vlakkere wegen richting Vichte en Waregem.

In Waregem liet ik de route de Kruishoutemseweg dwarsen, alwaar de verslaggever van dienst woont. Omwille van familiale verplichtingen moest ik hier afslaan naar huis, de rest van de bende mocht de weg dwarsend de kasseitjes aanvatten, gekend uit dwars door vlaanderen. Ze hadden dan nog wat binnenwegen voor de boeg die hun via Zulte richting Machelen bracht. Hoe ze het daar is verlopen moeten ze maar in een reactie vermelden.

Het was een aangename rit in leuk en sterk gezelschap, en vooral aan een gemiddelde snelheid van 30 km per uur!

Volgend weekend is het Pasen ; op zondag wordt er een rustige en eerder korte rit voorzien, zodat iedereen op tijd paaseitjes kan gaan rapen bij de familie. Op Paasmaandag moeten die eieren dan worden afgetraind en wordt een fikse rit richting Saint Sauveur voorzien!!

Be there…

Michael

3 opmerkingen:

  1. Ik had de benen niet om mee te rijden.
    Ze voelden als betonblokken aan!

    Op paasmaandag zal ik er jammer genoeg ook niet bij zijn omdat ik moet werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een sjiek ritje! Heel leuk om daar die hellingetjes te leren kennen! Heb me nog eens goed geamuseerd!
    Thnx for the companie!
    Helaas zal ik het schitterende Saint Sauveur ook moeten missen! Dju!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Was idd schoon ritje! Goed tempo en schoon weer! En natuurlijk goed gezelschap.Toch een schone streek daar rond Bellegem.Denk dat we een keer meer die kanten op moeten .Met dank aan onze parcoursbouwer Michael.Tot de vlgde.Gr Dirk

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.