maandag 25 april 2011

Ma 25-04-2011 : rit naar Saint Sauveur

Op deze opnieuw uiterst zonnige paasmaandag stonden we zoals de afspraak luidt op een feestdag al om 8 uur paraat voor een ietwat langere rit dan normaal. 7 man hadden het verorberen van menig paasei gisteren goed verteerd en tekenden present : dirk, david, steve, jeroen, vincent, maarten en ikzelf.

Klik voor grotere weergave
Via de ondertussen door iedereen gekende uitvalsroute richting de col de point de vue vertrokken we. Zodoende bereikten we al snel Kruishoutem, waar we de weg richting Wortegem indraaiden. Steve onderhield op zijn ‘reservefiets’ in de oplopende stukken het eerste halfuur een echt deftig tempo. Iedereen volgde in het wiel en was er stil van…

Net voor de afslag naar Nokere berg sloegen wij linksaf en direct terug rechts : een onbewust gekozen stukje kassei dat weliswaar wel leuk meegenomen was, echter wel goed op te letten moest je daar ooit passeren want halverwege de kasseistrook ligt er een vrij dikke laag zand. Dirk voelde zijn achterwiel goed wegzwieberen erdoor rijdend.

Hierna reden we via binnenwegen langs Ooike richting Oudenaarde.

Doorheen het centrum van Oudenaarde, langs het centrum van de ronde van vlaanderen waar de oude Molteni Volvo terug tentoon stond, bereikten we de eerste helling van de dag met naam : de Edelaere berg. Iedereen zocht en vond zijn eigen tempo en boven werd eendrachtig gewacht op elkander.

De Ladeuze namen we vandaag in afdalende richting, om op die manier Etikhove te bereiken. Van hiervoort kwam naar mijn aanvoelen een stukje parcours waar er maar weinig recuperatiemomenten waren, al kan dat natuurlijk ook zijn omdat ik duidelijk de minste van de groep was.

Via een serie lastige binnenwegen bereikten we al snel de flanken van het Muziekbos, wij reden echter door het Fortuinbos. Hierna de grote weg dwarsen en al stilaan kon je zien aan de asfaltering dat we Waals België waren binnengereden. Van hier voort ook maar weinig parate parcourskennis meer, het was nu echt vertrouwen op de GPS.

En aldoende bereikten we enkele kilometer verder dan Saint Sauveur. Echt een prachtige streek om rond te rijden. We moesten wat zoeken in het dorpje zelf om de juiste vervolgweg te vinden, maar algauw doken ze voor ons op : de kasseien van Saint Sauveur. Iedereen vervloekte ze vooraf, maar was toch tevreden eenmaal ze die stenen hadden verwerkt.

Na een korte rustpauze boven en voor sommigen een plaspauze (in het geval van Vincent zelfs temidden de bosjes) zetten we onze weg terug verder, richting Ronse

We doorkruisten het centrum van Ronse en reden zelfs over de markt en kwamen zo vlak aan de voet van de Kruisberg uit.

Boven op de kruisberg aan de lichten linksaf en direct terug rechts. Het (ludieke?) voorstel van sommigen om de Schapenberg te doen werd op weinig enthousiasme onthaald. Even verder weken we toch kort nog even af van het uitgestippelde parcours om de Kapelberg te doen.

Hierna ging het via klassieke wegen richting Berchem en dan via de grote weg naar Anzegem. Daar maakten we door Dirk zijn GPS nog een lusje extra in het centrum. We geraakten vlot terug on track richting Wortegem, waar we aan de lichten linksaf draaiden richting Nokere.

Nokere berg werd eigenlijk zonder veel palaveren omhoog gereden. Boven rechtdoor, terug via klassieke wegen richting industriezoen van Kruishoutem en dan via de Houtstraat richting Olsene.

Dirk, David en Jeroen sloegen in de Houtstraat af richting huis, met zijn 4en (Steve, Maarten, Vincent en ikzelf) reden via de Leie vanaf Olsene verder. In Machelen keerde ik terug naar Waregem, de rest reed verder naar huis.

Kortom, een geslaagde rit waar iedereen zijn ding in vond en niemand het teveel vond. Het paasweekend kan een succes genoemd worden voor merijenniezere / a bloc : op zaterdag reden een aantal de Davitamon Classic, op zondag een rustige paasrit met 11 deelnemers en op maandag een vrij forse ‘feestdagrit’ met 9 deelnemers.

Kijk deze week naar de website om de inhoud van de rit van komende zondag te weten!


Michael

7 opmerkingen:

  1. schoon ritje vandaag...moeten in feite die streek nog meer gaan verkennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volledig mee eens David!!Véél minder druk en mooie landschappen.Maar ook wat heuvelachtiger.(mooi meegenomen)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige rit! Moeten we meer doen! David, laat u maar ne keer gaan bij het uitstippelen van een route! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zijn inderdaad de ritjes die het mooi maken. Goed gezelschap, leuke heuveltjes, een tempo waarvan ik vermoed dat iedereen het wel kan smaken en geen grote drukte van een georganiseerde rit. Meer van dat zou ik zeggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja, de druk ligt hoog bij mij voor een ritje:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En 't stuk verder dan Saint Sauveur is ook prachtig en erg erg rustig! Handig als je der in woont :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit was een zalig leuk ritje

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.