zondag 25 april 2010

Zon 25-04-2010: In een grote cirkel rond Oudenaarde ...

Zondagmorgen stond ik al om 8u20 te wachten op ons afspreekplaats.  Het duurde nog lang voor iemand anders kwam opdagen.  Het zou toch geen waar zijn dat er niemand meer zou afkomen? Jeroen kwam opdagen met nog 3 minuten te gaan voor het afspreekuur.  Maar toch kwamen ze van beide kanten af, Sven en Kristof.  Andy even later ook.  Vanuit Deinze kwamen Eddy, Erik en Philippe aangereden.  Net op tijd kwamen ook de broers Koen en Chris aangereden uit Grammem.

We vertrokken met terug richting Kwaremont.  Langs de col du point vue, zo naar Kruishoutem.  Verder naar Wortegem, de bekende wegen ondertussen.  Op de brug over de schelde kwam ons een andere groep toeristen voorbij rijden, daarbij nonkel Marc van Andy.  We lieten die gasten rijden.  Ze reden blijkbaar ook naar de nieuwe Kwaremont, hadden zo’n 100m voorsprong op ons bendeke.  Ikzelf begon op kop, kwam stap voor stap dichter op de voorliggers die toch wel stil vielen.  Uiteindelijk kwamen we verspreid boven.

Nu eens niet rechtdoor, maar Côte de Russeignies naar beneden.  Het beste van al is dat ik nu nog maar weet welke afdaling dit is, binnenkort eens naar boven doen.  We reden verder naar de achterkant van de nieuwe Kwaremont, of de Berchemsesteenweg.  Eddy nam boven afscheid terwijl de rest verder reed de Hotond naar boven.  Eens beneden aan de lichten was het lang wachten op enkele, blijkbaar had Jeroen in de afdaling een duif dood gereden.  RIP duif.  Jeroen en Erik gingen ook naar huis, de rest reed verder naar Schorisse.  Mijn bedoeling was om Berg te Stene omhoog te rijden, maar plots kreeg ik het idee om de Frunte eens te doen.

In de helling kregen we het gezelschap van Dirk op de moto.  Dirk zag da Sven vlot naar boven ging, gevolgd door Koen.  Een boven gekomen reden we nu de Trap op naar beneden, zouden we Haaghoek doen, neen we reden verder naar beneden.  Besloten om de Arme Kleie te doen, een kort steil stukje.  Nog een lusje bijdoen langs Rozebeke, een lang stuk bergop en dan weer naar beneden richting Molenberg.  De Molenberg waar ze vorig week nog aan het werken waren ligt er aan de linker kant een stuk beter bij.  Lang leve wegwerkzaamheden?

Na de Molenberg was het tijd om naar huis terug te keren.  Via Zingem kwamen we in Ouwegem terecht, naar Kruishoutem terug naar de col du point vue maar nu reden we hem naar beneden.  De laatste splitsing van ons bendeke kwam er deze keer op het afspreekpunt in Machelen.  De cirkel was rond na een mooi ritje met een zacht zonnetje op de achtergrond.

David

1 opmerking:

  1. knap geschreven...
    PS : ik was een van die brugtoeristen en ik moet zeggen, de nieuwe kwaremont naar boven rijden op eigen tempo, is het best ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.