donderdag 15 april 2010

Zat 10-04-2010: Rit van de Gouverneur (105 km)

Ik moet me reppen om alsnog een verslag te schrijven van een zonder meer fantatische rit in een puike organisatie.  Zonder meer !
Onze Gouverneur mag zeer terecht fier zijn op de rit die zijn titel draagt.

Voor mij persoonlijk was het dit jaar mijn eerste georganiseerde tocht waaraan ik deelnam.  Merijenniezere ging in twee groepen deelnemen aan deze tocht: een eerste groep zou de 150 km versie van deze tocht doen en startte een uur eerder dan wij die de 105 km versie deden.  Onze afspraak was om 8u30 aan de inschrijving.  Afspraak was dat iedereen ervoor zou zorgen dat er om 8u30 zou kunnen gestart worden (en hij/zij dus de inschrijvingsverplichtingen tegen die tijd achter de rug zou hebben).  Dit lukte wonderwel.

Pascal en zijn collega Kurt, Dieter en Kris vonden me vlot aan de inschrijving.  Even later zagen we Michael ook, die voor de gelegenheid zijn Wevelgemse kompanen mee had. Frederik en nog 2 mannen, wiens namen door de gaatjes van mijn hersengruyère zijn geglipt.  Zij zouden met ons meerijden tot aan de splitsing van de 65 km. Ook Philip en zijn vrouwtje zagen we daar.  Zij namen afscheid van mekaar (hetgeen hen merkelijk zwaar viel) en Philip reed met ons mee.

In een toch mooi groepje vatten we onze tocht aan.  Van Zulte ging het naar Kruishoutem, zo naar Lozer en Huise.  Via Zingem en Heurne raakten we langzaam maar zeker in de uitermate mooie Zwalmstreek.  De beklimmingen die op de routebeschrijving staan zijn eerder onbekend en de stijgingspercentages die erbij vermeld staan doen je denken dat dit een eerder gemakkelijke tocht zal zijn.  Maar zij die dat denken, worden aardig bij de neus genomen.  Laat me duidelijk zijn: de stijgingspercentages zijn gemiddeldes en je wordt heus serieuze stijgingspercentage voor de wielen geschoven.

Na de eerste bevoorrading kwam snel de splitsing waar de Wevelgemse guy's hun 65-km afslag namen.  Wij verder door voor het parkoers van de 105 km.  Hoe verder we reden hoe meer klimwerk we kregen uiteraard.  Maar mooi was de tocht.  Bijzonder mooi.

Het weer viel ook goed mee, zeker wanneer het zonnetje meer door de wolken piepte.  Wat minder meeviel is de enorme hoeveelheid mensen met lekke banden die we tegenkwamen.  Dat was zeer opvallend.  Zou er dan toch iets zijn met de staat van ons wegennet ?  Zelf werden we daar evenmin van gespaard.  Pascal zelfs in zo'n mate dat in de flank van zijn buitenband ook een serieuze snee was.  Zonder de Eddy-plakkerkes was het bijna afgelopen voor Pascal.  Een andere pechvogel was Michael.  Pssssssssssst was ook daar het enge geluid dat je noopt te stoppen en je band te vervangen.  Toegegeven, Kurt was daar best wel beslagen in, al kon hij die enkele goede tips van Kris naar waarde schatten.

Ohja, 'k was het bijna vergeten maar aan de bevoorrading aan la Houppe hadden we Bernard ontmoet.  De begroeting was hartelijk.  Na die bevoorrading reden we naar Nukerke, Zulzeke , ... om verderop in Berchem onze weg verder te zetten.  Daar stonden plots veel seingevers en politiemensen.  Zoveel zelfs dat ik bijna zeker was dat dit niet voor ons kon zijn.  En inderdaad, er bleek daar een wedstrijd aan te gang te zijn.
Daar in de buurt van Kerkhove leidde het parcours ons op een deftige kasseistrook.  Altijd sterven er wel een paar





Even verderop passeerden we Andy die met een ... jawel hoor: lekke band aan de kant stond.  Gestopt en een handje toegestoken zodat hij ook weer zijn weg kon verderzetten.  Ongeveer samen reden we het laatste stukje van deze tocht, die ons nog de kasseien van Nokere berg als dessert reserveerde.   Iedereen reed die laatste helling ook nog zo goed en zo kwaad als het kon naar boven.  Zo, klaar was kees van wat dan nog restte naar Zulte was ideaal als "cooling down" hé.

Hoewel met Grimbergen van t vat tegen 1 euro het stuk velen de cooling down in de Zultse sporthal hebben gedaan.

De Rit van de Gouverneur: op het eerste zicht niet lastig, ... maar laat u niets wijsmaken !  Mede door de schitterende organisatie hebben de Leierenners een hele dikke klassieker gemaakt.  Wees maar zeker, beste Leierenners, dat we er volgend jaar opnieuw zullen zijn.

Eddy

2 opmerkingen:

  1. io,

    de foto's spreken voor zich... het was een mooie rit. Altijd handig toch als je een fotograaf in de groep hebt. Bedankt voor het fijne gezelschap... en alweer een mooi verslag.

    Kurt we hopen je nog eens te zien ! tot later e.

    Scallie merci voor de foto's. Morgen zijn we er terug bij in onze nieuwe uitrusting !

    Groetn

    Dietn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb er ook van genoten alhoewel ik redelijk lomp aan het rijden was.
    Altijd een mooie rit die "gouverneur" met hier en daar een licht kuitenbijtertje.Meer moet dat niet zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.