donderdag 1 oktober 2009

Zon 27-09-2009: een lusje langs waterwegen.

Eindeseizoen ; de grootste ritten en mooiste achter de rug, het donkere seizoen in aantocht, ... Maar toch, ondanks de mist, vertrokken we met frisse (geholpen door het weer) moed voor een fietstochtje.

Na onze Safety Innergetic Jogger Pijlen, was het eens tijd om het eens vlak te houden vandaag. Gezien het mindere weer en het eindeseizoensgevoel, ... en de nederlaag van SK Deinze die door één van onzen moest verwerkt worden (n'est-ce-pas, Scallie), waren we slechts met vier actievelingen vandaag: Andy, Jeroen, Dieter en Eddy.

Vertrekkend van aan Grammenebrug te Machelen reden we naar de deinse Kromme brug. Het kromme ding over om aan de overkant van het kanaal de weg te vervolgen richting Nevele, Landegem, Lovendegem, Vinderhoute, ...

Tussen Nevele en Landegem ontmoetten we een collega-fietser die ons toch aanmoedigde om nog iets sneller te rijden, en dat is hem aardig gelukt. Maar hij heeft het toch niet kunnen volhouden, leek ons zo

Gelijk hoe, even na zijn plots rechts wegdraaien kwamen we aan de ringvaart die we volgden tot in Zwijnaarde om daar via de oevers van de Schelde naar Gavere te rijden.
Van in Gavere rijden we huiswaarts. Aan de Edemolen in Nazareth sloegen we nog links in om zo via Ouwegem in Lozer te geraken. Plaats waar 's avonds onze David en Erik, die we trouwens zwaaiend tegenkwamen in Gavere, zouden deelnemen aan een koers. Verslag daarvan volgt.

Na onze weg in Lozer te hebben vervolgd, reden we de Zandvlooi voorbij waar Jeroen afdraaide richting Kruishoutem. Andy, Dieter en ikzelf reden in Machelen nog langs de Jeruzalem om zo de rit wel héél mooi af te sluiten in het zonnetje dat er tegen die tijd dan uiteindelijk toch doorgekomen was.

Slotsom was eigenlijk dat we weer een mooie rit gemaakt hadden, maar -geholpen door de omstandigheden- eigenlijk te snel gereden hadden. Maarja, de rust komt nog wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.