zaterdag 31 oktober 2009

17-10-09: VTT Koppenberg - Melden

De tweede VTT van het jaar, traditioneel ook al, is die van de Koppenberg. Enkele weken voor de profs hier hun wedstrijd doen mogen de recreanten ook eens proeven van dit parkoerq...wij doen er wel een groot stuk bij:-p

Aan de start deze keer een grote delegatie van Merijenniezere: Andy, Erik, Maarten, Steven - die pas 12uur voor de start zijn MTB gekocht had- Jeroen en ikzelf. We waren vroeg op tijd en na de inschrijving was het nog even zoeken achter Maarten, maar vlug vonden we elkaar en weg waren we.

De tocht was dezelfde als vorig jaar. Eerst kregen we vlakke stukken in het veld om na een 5-tal km de beklimming van de Koppenberg aan te vatten. Op de MTB is dit een stuk makkelijker dan met de koersfiets, alhoewel het nog altijd de Koppenberg blijft... We kwamen allemaal vlot boven om dan onze tocht verder te zetten, een afdaling in het bos, terug bergop. Steven bekocht al vlug de inspanning en zou alleen verder rijden. Vandaag was misschien niet de ideale rit om te starten, maar je kan je fiets toch maar moeilijk in je living zetten hé.

De andere reden verder, de ene al wat rapper hier, de andere wat rapper daar. Het bleef gans de rit berg op en berg af gaan, gelukkig kwamen we al vlug aan de eerste bevoorrading. Vlug wat energie opnemen, want het Kluisbos lag voor ons. Voor mij persoonlijk is dit te technisch, maar het is wel een prachtige passage in het parkoer. Na dit stuk was de tweede bevoorrading daar.

Verder reden we nog de Oude Kwaremont naar boven, reden we nog wat door velden maar was het zwaarste achter de rug. Moe maar tevreden kwamen we terug aan, de innerlijke mens versterken en nog wat samen zitten met de moaten sloot onze rit af.

Volgende afspraak...zie kalender:-p, maar laat wel iets weten wie afkomt!

David

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.