zondag 18 oktober 2009

zon 18-10-2009: Over Wortegem en de Kluis naar Spiere Helkijn

Vandaag was het de laatste rit die om 8:30 uur startte. Vanaf volgende zondag is het 9:00 aan de normale afspraakplaatsen.

Slechts 3 man was tijdig aan het verzamelpunt. 2 hele echte die de dag ervoor gemountainbiked hebben en er toch stonden. Chapeau !

"We zullen eens het Wortegemse gaan verkennen", zei Andy. Gevolgd door Steven en mezelf gingen we inderdaad al over Zulte naar Waregem. Van daaruit naar Wortegem en voor we 't wisten stonden we in Anzegem. Afzakken richting spoorweg om net over de spoorweg linksvoor voor de witte gevel een klein straatje in te duiken. Het bracht ons naar zeer mooie en quasi perfecte lanndschappen.

Rond de kerktoren van Kaster kwamen we weer op de grotere weg naar Kerkhove en Berchem. En in Berchem, sloegen we al heel snel linksweg om zo eens naar Ruien te rijden.
Daar wilden we de Kluisberg doen, maar aan het rond punt reden we rechtdoor. De weg naar het recreatiedomein op. Zeer steil was dat. Boven zaten we onmiddellijk het bos in. Tussen de mtb-ers. Heel het bospad door tot boven. Het was duidelijk dat ze zich daar een het klaarmaken waren op een wedstrijdje trial.

Van daar reden we langs de vele restaurantjes en café boven aan de kluis om zo de afdaling naar de Waalse kant toe te doen. Beneden reden we rechts om zo naar Orroir en Escanaffles te rijden (remember de Safety jogger). Steven loodste ons mee naar stukken van zijn vroegere trainingsparcoers (of heb ik dat fout gehoord ?)

We passeerde Outrijve en Bossuit om zo in Spiere Helkijn te geraken. Hier en daar een goed lang stuk vals plat ... Van Spiere Helkijn ging het naar St Denijs (ik het trouwens ergens het restaurant 't trekteurke gepasseerd, waar ze op mijn werk van weten). St Denijs naar Zwevegem. Van Zwevegem naar Stasegem, verder naar Harelbeke en iets verderop ... de Leie. Langs die waterloop reden we naar St. Eloois Vijve om zo langs de binnen wegen naar huis te komen.

Gewoonweg een mega-fantastische rit.

4 opmerkingen:

  1. Het was idd een zeer zeer schone rit! 95 km op een heel mooi parcours en heel mooi weer, wat moet een mens nog meer hebben? Wat een verschil met de dag ervoor toen het voor de eerste keer op de mtb voor geen meter bolde ;) Nu ging het heel wat beter en konden we op de hellingkjes van Anzegem, Kluisberg, Saint-Denis regelmatig eens de beentjes losgooien. Ik vond het in ieder geval heel plezant! Merci en tot de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En nee Eddy, je hebt niet verkeerd gehoord. Meer dan 15 jaar geleden zat ik idd regelmatig langs daar op training. Nadat ik paar hellingkjes gedaan had kwam ik dan langs daar graag via West-Vlaanderen naar huis. Ik was wel de ongelooflijke vergezichten vergeten die we vanaf Sint-Denijs richting Zwevegem zagen! Wat een prachtig landschap! It feeled good to be back! Grtz

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Steven, het was écht een zeer mooie tocht. Eerlijk, 'k geniet er nog van !

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.