zondag 11 oktober 2009

10-10-09: VTT Wortegem

Zaterdag stonden Jeroen en ikzelf aan de start van onze eerste VTT van het jaar. Het was al geleden van 26 december 2008 dat we nog een VTT gereden hadden. Met de gedachte dat zaterdag de Koppenberg-vtt op het programma stond wouden we toch al het gevoel eens opnieuw aanvallen.

De weersvoorspellingen waren niet gunstig. De voorgaande nacht had het veel geregend, op weg naar de startplaats was het ook aan het regenen. Gelukkig toen we moesten starten stopte het met regenen en konden we droog starten. De eerste kilometers ging richting de schelde en de weiden er rond. Vorig jaar moesten we hier door een meters lange en brede plas water, dit jaar zouden we toch op de schelde dijk rijden. Een nat pak van de start konden we wel missen.

Na een 10-tal kilometers reden we rond de donkvijver. Een technisch stukje, leuk om te doen, maar geen spek voor mijn bek. Aan de eerste bevoorrading, midden een klim, begon het opnieuw te regenen. Gelukkig konden we binnen staan en toen we weer vertrokken was het alweer over.

De tocht ging verder over smalle wegels, bergop in boerewegels, bergaf in boerewegels, privéterrein in en uit, jammer dat we hier niet altijd in mogen rijden, en mijn gehate stuk door het bos in Wortegem. Gelukkig ging het deze keer vlot. Verder nog een tweede bevoorrading tegen gekomen en al vlug stonden we na 51km terug in Wortegem.

De beentjes voelden goed aan, het technisch gedeelte kan nog een stuk beter, oefenen is de boodschap. Jeroen bedankt voor het gezelschap, de andere…laat jullie niet kennen en kom ook eens mee.

Volgende week spreken we af om 8u30 aan de inschrijving op de Koppenberg.

David

5 opmerkingen:

  1. Na het ploeterwerk in de thuisrit te Landegem kom ik zonder tegenbericht zaterdag ook nog eens af om jullie te vergezellen.

    Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. laat zeker iets weten eh...mail me gerust. daviddebie@skynet.be

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo,

    Als m'n hand de schokken kan verdragen, kom ik zeker mee zaterdag. Het is toch een van m'n lievelings ritten met de vtt.

    groeten en hopelijk tot zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, 't was weer plezant om terug op de mountainbike te kruipen. Na 9 maand niets anders gezien te hebben dan een koersfiets, deed het wel eens deugd. In de modder ploeteren en op onverharde wegen de gas opendraaien kan toch leuk zijn hé!
    Volgende week Koppenberg, dat is andere koek. Hopelijk dit keer de beklimming van de berg wat later na de start.
    Iedereen die zin heeft, kom gerust mee! En niet te vergeten... Gezegend zij... Ename!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.