zaterdag 10 oktober 2009

Ze staat weer voor de deur: ... de winterperiode.

Het seizoen zit er eigenlijk weer op. Met de Innergetic en de Safety Jogger werden schitterende orgelpunten gezet aan een mooi Merijenniezere-seizoen.

Ondertussen is het donkere seizoen aan het dringen om op het voorplan te komen, en niets zal die evolutie tegenhouden. Merijenniezere zou merijenniezere niet zijn mocht het zich door de donkere winterperiode laten stilleggen.

Uiteraard is het zo dat er nu eerst een kalmere periode aankomt. Het kan eens geen kwaad om eens een week of twee weken eens de fiets en het eigen gestel te laten rusten. Daarna gaan we weer stilaan aan de opbouw beginnen. Het is immers de winter dat je seizoen goed maakt. Raar hé, maar toch.

De woensdagritten gaan straks niet langer op de kalender staan. Dat komt omdat er toch minder liefhebbers zijn om dan te rijden, maar laat u vooral niet afschrikken. Informeer op Merijenniezere@gmail.com, want er zijn er altijd een paar die zeer rustige trainingetjes doen in de winterperiode op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.
De bedoeling van die woensdagavondritjes is totaal niet om snelheid te maken, wel om rustig aan zo laag mogelijke hartslag te "cruisen" doorheen donkere binnenwegen. Rustig dat dat is ; je kunt het zich niet voorstellen.

Verder blijven de zondagritten doorgaan, maar ook die zijn rustiger dan anders. De zondagritten blijven wel op de kalender staan. En hou die in de gaten, want in het écht donkere seizoen starten ze maar om 9 uur (ipv 8u30).

Wat de komende tijd van het jaar ook typeert, is dat er al eens vaker naar de buienradars gekeken wordt op de pagina "Waar gaat het regenen" van de Merijenniezere-website. Niet alleen dat : het kan zelfs op momenten goed regenen en soms heel slecht weer zijn. Als er dan normaal gereden wordt, is er het gevaar dat er niets gereden. De vaste Merijenniezere'rs krijgen dan op zondag het zwemcommando op hun GSM gefloept, en dan gaan we met zijn allen zwemmen in Palaestra op het startuur van de rit. Er wordt niet zolang gezwommen als anders gefietst, maar toch ...

Tot slot zijn er ook een paar Merijennierzere'rs die af en toe eens een georganiseerde mountainbiketocht doen. Meer daarover op het Morefretters-deel van deze site.

U ziet het: winterperiode is heus geen volledig stille periode bij Merijenniezere. Wil je ook actief blijven en met ons aansluiten, aarzel dan niet ons te contacteren via Merijenniezere@gmail.com.

Maak er een fijne winter van !

1 opmerking:

  1. 't Is allemaal mooi omschreven van wat je hier vertelt.
    De woensdagavond worden moeilijker en op zondag zouden we wel eens wat sneller regen kunnen krijgen.
    Maar 't Is zoals je zegt, Merijenniezere laat zich hierdoor niet stilleggen!
    Vandaag eerste VTT-rit achter de rug! Het was weer plezant ploeteren in de modder! Met de daarbij horende valpartij uiteraard, maar dat maakt het gewoon nog plezanter!
    Morgen ben ik misschien van de partij, maar dat zal afhangen van de tijdsduur van een verjaardagsfeest vanavond... :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.