zondag 21 juni 2009

Zon 21-06-2009: Dirk wint zijn parochianenkoers ! Sterk !

Snelnieuws : Merijenniezere staat wéér op het podium.

Dankzij Dirk, die in zijn leeftijdscategorie won, staat merijenniezere weer op het podium.
Zeer sterke prestatie van de Merijenniezere-ers, Dirk en Erik. Ze hebben voor een groot stuk de koers gemaakt.

Hoe de koers is verlopen, beschrijft journalist De Bie onder de foto's

Eerste overwinning voor Merijenniezere!!

In het anders stille Grammene, deelgemeente van Deinze stond gisteren de eerste editie van een parochianenkoers op het programma. (Oud)-inwoners van Grammene, Gottem of Wontergem mochten starten op voorwaarde dat ze dit jaar nog geen officiële wedstrijd gereden hadden. Een 40-tal parochianen waagden hun kans op zoek naar de eerste plaats.
Voor Merijenniezere nemen Dirk en broer Erik deel aan de koers.

De eerste 2 ronden werden afgelegd achter een “ne moto mee een sietekerre” (gents dialect voor: "een motor met een sidecar!!!"). Nadat deze achter de rug waren was het direct koerstijd. Het tempo ging meteen de hoogte in, al vlug kwamen er wat aanvallen tot stand. Zo waren er op een moment 4 man weg, maar Dirk samen met broer Erik brachten het peloton terug.

De volgende ronde was het Erik zijn beurt om een aanval op te zetten, maar met 2 tegen het peloton was dit onbegonnen werk. Bij de volgende aanval was Dirk mee, maar met zijn 3en geraakten ze ook niet weg. Bij de volgende doortocht aan de aankomstlijn waren er 3 renners weggereden op het peloton dat op 15seconden hing. De 3 die weggereden waren, zijn waarschijnlijk de beste in het peloton, en indien ze elkaar zouden “vinden” zou de koers wel eens in een definitieve plooi kunnen vallen.

Iedereen dacht dat de koers gereden was, toch nog eventjes spanning omdat het peloton terug kwam tot 6 seconden achterstand op de koplopers, maar dichter kwamen ze niet. Een spurtje met 3 besliste wie de hoofdvogel zou afschieten. Bjorn Nachtergaele, zoon van, won gemakkelijk de spurt. In de peloton spurt kwam Dirk als 8ste over de finish, Erik volgde als 9e een metertje verder.

Toen de speaker aankondigde dat Dirk de eerste was in zijn categorie brak een klein feestje los bij de talrijke supporters van Merijenniezere. In zijn 2e wedstrijd al met bloemen naar huis komen, je moet het maar doen.

Dirk gaf nog speech aan de micro en bedankt de supporters. Doen de deelnemers in Machelen even goed dit jaar?