woensdag 17 juni 2009

Zon 14-06-2009: Dirk zijn eerste koerservaring

Zondag stond Dirk voor de eerste keer aan de start van een wedstrijd voor Wielertoeristen. Dirk was alleen van Merijenniezere, het is een koers waarbij de organisator min of meer op uitnodiging werkt, maar na dit jaar is Merijenniezere bekend en zouden we volgend jaar als lid van mogen meedoen. We zien wel wat er van komt.

Dirk en zijn broer Erik werden ingedeeld in de B-groep die 2 minuten later vertrok van de A-groep. Op een rondje van 5km zouden we niet lang moeten wachten voor we ze terug zien.

De talrijk opgekomen supporters zagen Dirk en Erik in de eerste ronde voorin het gesloten peloton doorkomen. Waarbij de koers in de A-groep na 1 ronde al gereden was zou dit in de B-groep duren tot een ronde voor het einde.

Naarmate het einde naderde zagen we af en toe een aanval, maar niemand die echt weg raakte. Op een moment zagen we Dirk een gat dicht rijden en meedraaien op kop. We dachten dat de goeie ontsnapping vertrokken was, maar dit was niet zo. In de laatste ronde vertelde Dirk ons dat hij zelf nog eens een gat geeft dicht gereden of de vogel was gaan
vliegen. Toen het gat gedicht was ging er een ploeggenoot en werd er niet meer gereageerd.

De winnaar, Stijn Devolder (niet die van quickstep maar wel oud coureur) won afgescheiden. Erik werd verdienstelijk 3e in de spurt van het peloton. Dirk werd 14e.

Moe maar tevreden met de training voor volgende week. Want dit bleef uiteindelijk maar een training voor de parochianenkoers komende zondag 21 juni om 17u in Grammene.

David

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.