zondag 21 juni 2009

Zon 21-06-2009: een pvp-parkoers uit vervlogen tijd

8:20 aan de Kromme Brug in Deinze; 8:30 aan Grammenebrug in Machelen ! Het was weer Merijenniezere-dag.

Aangekomen aan onze afspraakplaats Grammenebrug zagen we dat die vandaag efkes ingepalmd door de club van Machelen voor hun "ludieke tijdrit" van bijna 120 km.

Wij zouden het eens niet vlak houden vandaag. GPS David nam ons op sleeptouw om een stukje Van Petegem te doen vandaag. Iedereen zag dat zitten. So, weg waren we.
Op naar de Marolle in Kruishoutem en naar Lozer. Via Huise kwamen we al snel in Zingem terecht.

Eddy en David namen redelijk wat kopwerk voor hun rekening. Verder waren Jeroen, Scallie en Geert mee. In het begin ook Stijntje, maar die mocht niet gaan klimmen want in de namiddag moest hij nog koersen in Grammene en bovendien moest hij nog naar zijn velomaker.

Klik voor een grotere weergave met meer mogelijkheden.

Van Zingem ging het naar Nederzwalm en Sint-Denijs-Boekel om daar de Molenberg te nemen. David (ge weet wel, onze gps) zei plots : "hier naar links, gasten. We gaan hem ne keer van de zijkant pakken". En zo geschiedde. Het ging bij iedereen goed moet ik zeggen.

Van daar reden we door naar Michelbeke ... en wat ligt daar te wachten ? De fantastische Berendries. Een hele schone helling. Ook hier nam iedereen de Berendries zonder al te veel noemenswaardige problemen. Ik kom bij het klimmen altijd wel een beetje achter, maar ze beginnen te klagen da'k niet lang genoeg meer achter blijf. Ze kunnen niet lang genoeg meer recupereren, mijn andere copains. hihi

Van daaruit reden we verder zodat we aan de Top-bronnen uitkwamen. David kon ons van daaruit leiden naar de ... Valkenberg. Een helling die ik bij mijn weten nog niet eerder gedaan had. Toch straf hé, die David, zo die Vlaamse Ardennen op zijn duim kennen. Sterk Daveke ! Eens boven op de Valkenberg vervolgden we tot op het kruispunt van de N415 en de N8, waar we een kleine vergadering hielden om te bepalen wat we zouden doen. We besloten door te rijden aan de overkant om er nog één helling te doen en dan naar Oudenaarde te rijden om daar een terraske te doen. Nog een fotoke er bovenop (ja, ze hebben er daar een paar gesmeten ;) ) en weg waren we.

Zo zochten we de Ganzenberg op die we dit keer afdaalden om nadien via Frunte het hoogteverschil weer te overbruggen. Een smerig ding dat Frunte gedoe. Ogenschijnlijk niets steil, en dat is het ook niet, maar toch zo ... lastig eigenlijk.

Eens we daar boven waren reden we langs de grote weg (die N8 van daarnet) naar Oudenaarde. Jeroen en Eddy versnelden wat en na een beetje lieten we Jeroen wat begaan. Hij hield het tempo redelijk hoog. Ik sprong plots vanop de derde stek helemaal naar voren. Was er een verassingseffect ? Ik weet het niet. Een beetje verderop de afdaling van Edelare aan serieuze snelheid. Schitterend.

Met zo'n snelheid ben je natuurlijk op een wip en een knip in Oudenaarde en zonder het echt direct door te hebben zaten we aan de Cola op een terrasje, bijna naast Hedwig Van Hooydonck. We hebben het net niet willen vragen (voor een foto met ons te maken) kwestie van de man niet te storen, maar het had leuk geweest. Na het leuke terrasje, op naar huis. Dat wilde wel nog zeggen van Oudenaarde naar Kruishoutem met nog de nodige bulten hé.

Maar intussen begonnen we wel nog eens te zingen. Iets wat we eerder tijdens de rit ook al deden. Tom Jones' Delilah was het wat we te berde brachten: "My, my, myyyy", en dan David rap een "aollemoalle !" ertussen om dan met zijn vijven rijdend te zingen "Delilaaaaaah". Schitterend ! Een nieuwe boys band is geboren.



Deze namiddag allen op post in Grammene om Dirk en Erik aan te moedigen bij de parochianenkoers. En volgende week ... de rit naar zee.
Tot de volgende hé, guys !
"Myyy, Myyy, Myyyyyyyy ...."

5 opmerkingen:

  1. Ja Eddy, ik moet zeggen dat ge mij toch een paar keer pijn gedaan hebt toen ge aan kop kwam!
    @ David, uw parcourkennis wordt stilaan legendarisch :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gasten, ik stel voor dat we die eerst klim richting Kruishoutem de "Delilah-helling" noemen vanaf nu. Een gospel koor was er niets tegen!

    En Scallie, parkoerskennis krijg je door te rijden, kaartjes maken, te rijden, verkeerd rijden...want gisteren was ook ffkes de weg kwijt:-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey, Scallie, dat was nu toch niet mijn bedoeling zulle. 'k zal mijn enthousiasme een beetje temperen hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was gewoon een geestige rit gisteren. Een mooi parkoer dankzij onze gps David David en een mooie samenzang van ons alle vijf! Wat moet een mens nog meer hebben hé!
    Volgende week naar zee... dat zal wat worden zeker...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja, nog een paar meezingers oefenen tegen dan. Hihi

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.