maandag 23 juni 2008

...en toch moet hij zeregereden hebben, die Sven.

Af en toe hebben we wij het genoegen het gezelschap van Sven te mogen meemaken tijdens onze tochtjes. Straffe meneer hoor !

Hij is meer schaatser in de winter en Inline skater in de zomer dan dat hij fietser is. Dat laatste past wel mooi in zijn voorbereidingen. Hij heeft het ze gelapt !

Als je je afvraagt wat iemand drijft om op een vroege zaterdagmorgen zomaar eventjes een dikke 250 km in de wagen te gaan zitten om in een plaatsje, waar jij en ik nooit eerder van hoorden, een skeelerwedstrijd te gaan rijden, dan kan het alleen maar de drang naar de overwinning zijn.

250 km is zo ongeveer de afstand tussen Gent en het Nederlandse plaatsje Oldebroek (zo ongeveer halfweg tussen Amersfoort en Zwolle. Ja bijna tegen het Ijselmeer).

Hij moet ... toch zeregereden hebben ! Al zijn noeste trainingsarbeid heeft zijn terechte vruchten afgeworpen. Hij was ze allemaal te slim en te snel af daar in Nederland. Mooi, heel mooi, Sven.
Geniet van dit gloriemoment, en reken maar ... er komen er nog !

Op de site van het Nieuwsblad verscheen er vandaag een artikel over. U kan dit onderaan dit bericht te zien (klik erop om het groter te zien).
De tekst van het artikel luidt:
Afgelopen weekend stond een wedstrijd voor de World on Wheels-competitie op het programma in het Nederlandse Oldebroek. In de beloftenwedstrijd over 30 km wist Sven Mallezie de winst te pakken. In de zware wedstrijd met vele uitvalspogingen was Mallezie ook heel actief, maar telkens werden de pogingen gecounterd door het peloton. Met nog 2 km te gaan was het wel prijs. De Eeklose onderwijzer profiteerde van een korte aarzeling in het peloton om met een ultieme demarrage uit de greep van het peloton te blijven. Engelsman Sutton Atkins werd tweede, Nick Roetman werd derde. Bij de topteams ging de overwinning naar de Zeeuw Erwin Mesu die solo finishte. Frank Fiers uit Wetteren werd, ook solo, knap tweede. Even dacht Fiers dat hij won, omdat hij niet wist dat Mesu voorop was. De sprint van de kopgroep om de derde plaats werd gewonnen door Gerwin Smit.
Van harte proficiat met je overwinning Sven.
.
zie ook: sites van ... en de site van Sven.

2 opmerkingen:

  1. Sjah, af en toe gaan trainen met locomotieven als die van Merijeniezere doet nen mens sterk worden hé.. Bedankt gasten en waarschijnlijk tot zondag...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.