zondag 21 november 2010

Zon 21-11-2010: eens naar Roeselaere toe.

Na de prachtige herfstzon van gisteren, kregen we vandaag erwtensoep.  Mist, mist, mist, ... en nog eens mist.

Het zorgde ervoor dat er niet al te veel volk op de baan was, net zo waren er ook niet al te veel Merijenniezere'rs komen opdagen.  Met slechts vier man waren we vertrokken.  Andy, Dirk, Vincent en ikzelf kozen ervoor langs het jaagpad te blijven van de Leievaart, om zo het verkeer in deze mistige omstandigheden niet op te zoeken.  Veiligheid voorop hé.

Klik op de kaart voor een grotere weergave met méér mogelijkheden.
Eerste plan was om naar Kortrijk te rijden, maar naarmate we vorderden, besloten we om naar Roeselare te fietsen.  Zo reden we langs de boorden van een andere waterloop.  Het begon naarmate we langs het kanaal naar Roeselare vorderden, steeds beter weer te worden. In Roeselare zelf scheen de zon zelfs.

Terugkeren langs dezelfde weg als waarlangs we gekomen waren leek ons idioot en dus sloegen we in Roeselare rechtsaf. De brug over en zo onze weg zoekend richting Ardooie (ja, Laura Lynn city ;-) )  In Ardooie vonden we vooral in Dirk een prima gids om ons langs het -naar verluidt- schitterende provinciale domein "'t Veld" te loodsen, om zo richting Pittem en Tielt te brengen.  Ik denk dat het stukje op de kaart tussen Ardooie en Tielt helemaal klopt met wat we gereden hebben, maar ja mijn interne gps zal eens moeten geupdated worden hé :)

Van daaruit ging het richting Kanegem om daar dan af te slaan om zo in Aarsele uit te komen.  Nog wat rustige binnenwegen uit onze mouw schudden en we stonden langs Grammene weer waar we om 9:00 uur vertrokken.  En let wel, wéér in de mist.  We waren misschien beter in Roeselare gebleven, niet ?

Volgende week zijn we weer van de partij hé.  Jullie ook ?

1 opmerking:

  1. Was een schoon ritje zo door het wilde westen .Ne keer iet anders hé! Tot de vlgde...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.