maandag 8 november 2010

7/11/2011: Amougies

Omdat Jeroen nog andere verplichtingen had op de middag was het nog eens extra vroeg uit de veren kruipen voor een rit op en rond het kluisbos. De verwachtingen lagen hoog. Samen met nog twee Landegemse vrienden (Wouter en Steven) vertrokken we voor 50 kilometer Vlaamse Ardennen. Steve zou ietsje later vertrekken.

Het eerste deel van de rit speelde zich af op en rond het kluisbos. De moeilijkste paden werden wijselijk gemeden wat er voor zorgde dat alles relatief goed berijdbaar was.  Relatief, want in vergelijking met onze doortocht op de koppenberg VTT lagen sommige paden er toch al heel wat vettiger bij.  Er kon tot tweemaal toe gekozen worden voor HARD of gemakkelijk, en hoewel het er sowieso al zwaar genoeg bij lag kozen we uiteraard steeds voor de minst gemakkelijke weg.  Op de kuisberg werden we getrakteerd op een eerste bevoorrading. Zoals we bij onze Waalse vrienden gewoon zijn was dit met een glaasje grenadine, maar voor de rest een op ten op uitgebreide en verzorgde bevoorrading. Na deze eerste bevoorrading trok de karavaan achtereenvolgens naar de Kwaremont en de Patersberg.  Hoogtemeters verzekerd. Bovendien werd het tempo er door onze kompanen stevig ingehouden. Zo stevig dat sommigen verkozen om een stukje van het parcours af te snijden?

 Na een goeie 35 kilometer klimmen, dalen, genieten en afzien kwamen we bij de tweede bevoorrading in Zulzeke. Omdat de Hotond werd ingenomen door onze vrienden cyclocrossers ging het na de bevoorrading in dalende lijn richting Amougies.  Ikzelf was er niet rouwig om dat de laatste kilometers over vlak terrein gingen. Omdat Jeroen er snel vandoor moest hebben wij er dan maar eentje extra gedronken, want we hadden ook toch wel wat dorst gekregen van een rit van dit kalliber. En hoewel ik veronderstel dat ze dit niet zullen lezen, toch een dikke chapeau aan de organisatie die een mooi parcours met op tijd en stond een seingever en twee uitstekende bevoorradingen toch wel een prachtorganisatie op poten heeft gezet.

Tot volgend jaar.

Maarten

1 opmerking:

  1. Bedankt om een half uurtje vroeger te willen starten, was net op tijd thuis! :-)
    Donderdag zal ik de tijd nog wel hebben om enen te drinken, wees gerust.
    De rit in Amougies is zeker één om weer aan te stippen voor 2011. Goed georganiseerd, correct uitgepijld (of toch even niet??) en 2 verzorgde bevoorradingen.
    Voor herhaling vatbaar!
    Maar donderdag staat er nu eerst Dwars door Kruishoutem op het programma. Ik kijk er al naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.