zondag 3 juni 2007

03-06-07: Gaverbeekroute

Normaal had de Gaverbeekroute op ons moeten wachten, maar het werd in laatste instantie de ... Berenroute.

We waren weer met zes: vier van vorige week: Andy, Frederik, Patrick en ikzelf (Eddy). Deze vier kregen nog het gezelschap van Marc en van een andere gebuur van Andy, die ik voor deze gelegenheid maar de nieuwe Mr. Zes ga noemen. Jeroen en Mr. Zes van vorige week waren er niet bij.

Op naar de Berenroute.

Toen we echter in Markegem de baan Tielt - Wakken moesten kruisen, werd ons dat daar verhinderd door de ... arm der wet. Er was een organisatie op een afgesloten parcours bezig en we konden onze tocht richting Berenroute niet verderzetten.
We beslisten dan maar om via Wakken en Oeselgem terug te keren naar de Leievaart om zo langs Olsene terug in Machelen te geraken.

Daar op naar de Groeneweg om zo op de Gaverbeekroute te komen. Deze route bracht ons zoals verwacht wat klimwerk. Zie maar naar het klimprofiel van deze route:

De grootste klim zat in de Col du Tour du point de vue (in het Nederlands: de col van de uitkijktoren). Op zo'n klim moet er toch wat testeron vloeien hé.

Andy en Frederik voorop, geen houden aan; Mr. Zes op een tiental meter; enkele tientallen meter daarachter ik en daarna nog Patrick en Marc.

En gelukkig voor ons dat Frederik vond dat hij er de weg moest kuisen en voor ons alle punaises opraapte. Tof van je, Frederik. Een lekke voorband zorgde voor oponthoud. Na het verwijderen van de duimspijker, het monteren van een nieuwe binnenband en het regelen van het wielertoeristenverkeer, konden we weer verder.

Langs binnenwegen naar Nokere. En wel naar de fameuze ... Holstraat. Tot aan de bocht ziet dat er goed uit. Maar eens in de eerste bocht vergaat een mens het lachen hé. Tedju, van een kuitenbijter gesproken. Zuchten en hijgen was ons deel !

Daarna Nokereberg langs de kasseikant naar beneden geschud en via binnenwegen naar Waregem gereden. In het centrum van waregem echter de route kwijt geraakt. Een bordje gemist of zo (controleer misschien zelf waar we in de fout gingen http://www.bikely.com/maps/bike-path/Gaverbeekroute)

Dan maar naar St Eloois Vijve om er naar ... de Leievaart te rijden om langs die waterloop via het jaagpad er nog eens goed de pees op te leggen en thuis waren we.

Goed, enfin, heel goed gebold in een prachtig zonnig weertje een mooie tocht gemaakt. Wil het de tocht op kaart zien, dat kan :


Bedankt voor de rit hé, gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.