zaterdag 9 juni 2007

merijenniezere : waar, hoe, wat, ... ?

Merijenniezere is een groepje fietsers die samen fietstochtjes maken.

En daarmee is zowat alles voorlopig gezegd.

Merijenniezere is geen officiële club, is geen vzw, is eigenlijk niets ... behalve dan de naam van deze webstek, de naam van het groepje, ...

Merijenniezere wil gewoon wekelijks op zondag en als het even kan ook nog eens in de week een ritje maken in de streek. De streek is Oost-Vlaanderen. Vertrekken doen we vanuit Machelen (Zulte) en/of Deinze. Rijden doen we over het algemeen in een straal van 30 à 40 km rond dit vertrekpunt. De ene keer vlak; de andere keer heuvelachtig.

De ritjes zijn afhankelijk van de tijd dat er kan gefietst worden en variëren tussen een 30 à 40-tal km tot een 70 à 80-tal km. Allicht zullen er ook nog langere ritten komen, maar dat zien we wel.

Nie zere rijen is een relatief begrip: wat voor de ene nie zere is, is voor de andere al vree zere. Maar we rijden altijd onder het motto "samen uit, samen thuis". Iemand heeft een mindere dag, dan past de groep zich daaraan aan. Iemand heeft pech, de groep wacht en helpt. Dus, echt "samen uit, samen thuis".

Lidgeld bedraagt de fantastische som van 0,00 €. De uitrusting is deze die je zelf aanschaft en aantrekt. Er is echter al wel eigen Merijenniezere-uitrusting die kwalitatief van hoog niveau is en die je via Merijenniezere 2 keer per jaar kan bestellen aan tarieven die behoorlijk onder de winkelprijs blijven van de standaardkledij. Aan u de keuze dus hé.

Komt hier later verandering in ? We weten het niet, tijd zal het uitwijzen.
Primair doel is samen fietsen. Punt.

De snelheid die gefietst wordt ligt tussen de 28 en de 31 km/u. Iets trager kan al eens zijn maar iets rapper gebeurt ook.

Voila, daarmee is dat ook gezegd. Een aantal puntjes verdienen wel aandacht. Ze werden opgelijst in "De puntjes toch even op de i". Nuttig om rekening mee te houden.

Wil iemand daar nog iets aan toevoegen, aarzel niet een reactie te plaatsen, wat trouwens altijd mag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.