maandag 4 november 2013

Zon 3 november : naar Tiegem en Otegem

De weergoden wisten vandaag niet goed in welke bui ze waren… en bui is nu net wel het juiste woord : om de zoveel tijd een bui, tot fikse bui, met daartussen echte zonnige opklaringen, dit alles bij een heel doenlijke 10tal graden. Wel gepeperd met een heel strakke west tot zuidwestenwind van enkele beauforts…

De 7 man die vandaag opdaagden aan Machelen brug, onze gekende startplek om 9uur, kenden vrij veel geluk met het weer : behalve een tweetal buitjes van enkele minuten bleven we gespaard van nattigheid. Waren van de partij : Eddy, David, Eric, Tom L, Wim, Cedric en Michael.

Eerst ging het via de gekende uitvalshoek richting Kruishoutem, over de col de point de vue.

Vanaf Kruishoutem dan de grote weg op richting Oudenaarde, maar in Ooike draaiden we rechts van de hoofdweg af, om via binnenwegen en over Elsegem uit te komen op de grote weg Oudenaarde – Kerkhove. De route stippelde de Varentstraat uit, maar gezien de weersomstandigheden van regen en wind lieten we deze rechts van ons liggen en reden door naar het ronde punt, daar rechtsaf en zo terug naar het getekende traject.

We beklommen de Tiegemberg langs de paddenstoel of Vossenhol kant.

Ondertussen waren het David en Eric, die na een korte sessie van een tiental minuutjes van Cedric en Michael, gedurig de kop trokken. Met sterke dank aan hen! En ook dank aan de groep om echt in wintermodus te rijden. Het was voor iedereen vlot doenbaar om te volgen, ook al waren de klimmekes er bij momenten niet mals op.

Na de Tiegemberg nog een ommetje richting Otegem, vanwaar we dan definitief draaiden terug richting Machelen en konden genieten van de ferme duw in de rug van de wind. Via Ingooigem en de industriezone van Waregem kwamen we zo vrij vlot en snel terug richting Zulte.
Daar begon iedereen wat uit te waaieren richting zijn eigen thuisadres.

Kortom, een echt wel te genieten winters ritje in leuk gezelschap, ideaal om de basisconditie op peil te houden.

Volgend weekend op zondag een rit richting Roeselare (Zilverberg) en op maandag met 11november programmeert merijenniezere de klassieker onder de VTT tochten voor onze VZW, namelijk de Marolle. Spreek gerust via de site onder elkaar af om ter plaatse elkaar te ontmoeten.


Michael


4 opmerkingen:

  1. Ben om 09.30u vertrokken naar Tiegem maar nog nie helemaal daar en was al doorweekt dus ik terug naar huis, volgende keer doe ik regenjasje aan zenne.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij bij Merijenniezere controleren 's morgens altijd de buienradar... werkt bijna altijd... ;-)

      Verwijderen
  2. jammer dat ik me overslapen had anders was ik er ook bij. dan maar 1u30 alleen weesten rijden gezien aan de mrnz leden dat tegenkwam in olsene dat ze al regen gezien hadden.
    ik geen regen gehad wel juist op tijd thuis.
    tot volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.