zondag 10 november 2013

Zon 10 nov : naar de Zilverberg

Met Sint Maarten in het land kwam ik deze morgen wakker : kleddernat buiten en een fikse plensbui. Geen haast dacht ik bij mijn eigen, het wordt een ritje op rollen deze voormiddag.

Tijdens het ontbijt stopte het met regen en zowaar zag ik de opklaringen komen aanschuiven.... Twijfel begon op te spelen.

En om 8.31 nam ik een echte last minute beslissing : toch maar buiten fietsen! Klaarmaken en dan hup de fiets op om net om 9.00 te arriveren aan onze startplaats in Machelen.

Ook Wim en Tom VL waren van de partij en 2tal minuten later kwam ook onze voorzitter de groep tot kaartwaardig upgraden.

Met een kwartet op pad dus. Beperkt groepje, maar daarom niet beperkter in fietsplezier en voldoening.
Langs binnenwegen constant rechtdoor richting Wakken en Oostrozebeke. Eddy en Tom deden deftig kopwerp tegen de toen nog mildere wind.

Toen we over de brug van het kanaal Roeselare Ooigem reden in Ingelmunster reed ik lek achteraan. In de ondertussen aangenaam stralende zon vervingen we de band. Trager dan Eric maar toch vrij vlot was het euvel hersteld en konden we hervatten.

We reden langs het jaagpad langs het kanaal. Op kop wisseling : nu Tom en Michael. We waren wat van richting gewijzigd en kregen nu tot het verste punt de wind pal op onze neus. Beuken werd het, want de wind was precies ferm aan het opkomen.
Zo richting Izegem, om daar de prins Albertlaan te nemen richting Rumbeke.

Ondertussen waren we wat windmolens gepasseerd waarbij er ondanks de ferme wind toch enkelen stilstonden. Gefilosofeer van onwetenden stak op. Inderdaad, de afwezigen kunnen zich hier weinig bij voorstellen. Daarvoor moet je op zondag tegen de wind in aan het beuken zijn om de bokkesprongen te kunnen maken in je hoofd zoals wij ze deden in onze filosofie rond alternatieve energie.

Net voor Rumbeke sloegen we een wijkwegje in, dat de prima verbinding maakte langsheen de ganse wijk zijn tuin met de N36. Voor alle goede begrip : dat is de weg die van Roeselare over Izegem/Lendelede/Kuurne/Bavikhove/Deerlijk naar Belgiek en Tiegem loopt om uit te komen in Kaster, net voor de Varentberg.

Terug, voor de afwezigen een vreemde opmerking. Jawel hoor, de sfeer was optimaal deze morgen.
De N36 over en dan via nog wat binnenwegen naar de Zilverberg. Veel windop en bijna boven dan rechtaf draaien, het laatste stukje beklimming verder op de kasseien.

De terugrit verliep vlot, deels door de rugwind maar ook deels door de blijkbaar uitmundende conditie van onze voorzitter, die weer goed aan het dieselen was bij moment op groot verzet.
We gebruikten het traject dat we in de terugkeer van de zeerit van enkele maanden terug ook namen. Vanaf Rumbeke zo naar Kachtem en dan verder naar Meulebeke en Dentergem. Rechtdoor constant en met de rugwind ook deftige snelheden.

Net voorbij Meulebeke sloeg Tom af, om op het einde niet al te veel tegenwind richting huis meer te hoeven doen.

De overige 3 reden via Oeselgem naar Zulte.
Samengevat : een prima winters ritje met deftige weersomstandigheden en een droomgroep.
Morgen op de mrnz kalender de VTT Marolle. Spreek verder af via de site he. Gunther gaf al aan te willen rijden. Onze voorzitter mogelijks ook. Ik jammer genoeg wachtdienst.

Volgend weekend dan terug 2 dingen op ons plank : zat de spinning marathon ( en als je die nog niet kent dan ben je alien ) en zondag een koersfietsritje.

Komt maar af he !




Michael


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.