zaterdag 21 september 2013

15-9-2013: rit naar Brugge

Bij aankomst in Machelen stond ik alleen om 7u50 toen plots Tom tevoorschijn kwam. Toen de klokken begonnen te luiden zijn we vertrokken naar Zulte langs de gekende wegen.

Waar nog 3 man klaar stonden we vertrokken dus met 5 man sterk. Tom, Jonas, Gunther, kameraad van Michael en ik. We reden van Zulte naar Oeselgem en Wakken waar we plots enkele regendruppels voelden maar het bleef over.

Zo naar Tielt voorbij de kliniek richting Wingene. Eens in Wingene aangekomen had iedereen al op kop gereden en was duidelijk dat de snelheid er goed inzat. Dus hield ik me op de achtergrond.

Dan viel me op aan de borden dat de ene kant van de weg Hertsberghe was en de andere Ruddervoorde. De grote baan over en lang de bosjes met een paar haakse draaien en een paar rotondes over. Hoorden we de klokken al luiden in Oostkamp. Langs de grote wegen tot aan het sas van Brugge waar we op het verste punt van de rit waren. Rechtsomkeer lang het water. Daar was te zien dat het weekend was : fietsers, wandelaars, vissers ... iedereen deed zijn hobby.

Gelukkig zaten we aandachtig op de fiets toen plots een tegenligger van zijn lijn afweek en konden een botsing vermijden.  Hij zat te smssen op zijn fiets. Toen kwamen we in Beernem, Doomkerke, Ruiselede en Kanegem. Juist voor Aarsele dorp kwamen we nog een heel vriendelijk motorijder tegen die moest vertragen om ons voorbij te steken en als hij passeert was keek hij om en stak hij zijn middenvinger nog eens omhoog naar ons. Terug de tieltse baan over richting Dentergem en zo naar gottem. Voor Gottem plaats brak er nog een spaak uit Gunther zijn achter wiel. Juist aan de woonst van een gekende die juist thuis kwam, nl sam van de moortele. Zijn broer, Sven, is nog lid is bij MeRijenNieZere geweest.

Zo reden Gunther en Jonas Gottem plaats over richting Zulte en wij drieën terug naar de startplaats in Machelen waar iedereen met voldoening terug huiswaarts reed.


John

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.