maandag 2 juli 2012

Zon 01/07/2012 : naar Lendelede

Op deze eerste zomervakantiedag tekenden 6 fietsers present in Machelen tegen het ZOMERSTARTUUR (juli en augustus : iedere rit startuur = 8h !) : Vincent, Gunther, Dirk, Frik, John (die het fluiten van de vinken terug ruilt voor het fluiten van de wind in zijn oren) en ikzelf.

 

De rit startte langs de Leie richting Oeselgem, om dan via de gekende binnenweg parallel met de Leie naar Sint Eloois Vijve te rijden ; een zelfde aanzet als de zeerit van vorige week, nu echter met een zonneke op onze kop.

Vanuit Sint Eloois Vijve dan richting Wielsbeke en Ooigem, zo verder richting Bavikhove en Hulste.

 

Daar begon geleidelijk aan het halfuurtje klimmekes rond Lendelede.

Hardmaker van de dag was echter vooral de wind, die fors blies uit het westen, dus windop in de heenrit, perfect opgevangen door vooral Gunther, Vincent en Dirk.

 

We reden enkele keren dezelfde ‘heuvelrug’ op, rond Lendelede. Hier en daar trok Vincent deftig door, hij is klaar voor de Marmotte!

 

Vanaf Heulebos ging het dan met eerst nog wat zijwind, maar van dan voort terug vlak, richting Bosmolens en Izegem, om dan echt de wind in de rug te krijgen en via Ingelmunster en Oostrozebeke de terugrit aan te vatten.

 

Zo dan naar Wakken en verder via Dentergem terug naar Machelen.

 

Startuur van 8uur met een ‘normale’ rit : toch wel leuk want nog voor 10h30 zaten onze kilometers al in de benen. Ook natuurlijk dankzij het gemiddelde van 30 per uur.

 

Volgende week een langere rit richting Sint Jan en Bellewaerde, terug dus om 8h.

 

Michael

1 opmerking:

  1. was een leuke en mooie ritje smaakt naar meer de volgende maanden.
    toffe sfeer ook door iedereen terug aanvaard

    tot volgende week

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.