maandag 9 juli 2012

Zon 08/07/2012 : naar Sint Jan en Bellewaerde

Droge wegen om te starten deze morgen, maar wel heel fel dreigende bewolking… daarbij een fikse stormachtige wind uit westelijke richting en je hebt de ingrediënten voor DE typische rit van 2012 allicht : droge start voor efkes, maar daarna AQUA AQUA AQUA. Gelukkig was het terug niet koud en was het draaglijk…

 

Met 3 oude belgen stonden we aan de startplaats : eddy, geert en ikzelf.

 

Via binnenwegen eerst richting Markegem en Wakken, om dan naar Oostrozebeke te rijden en op die manier tot Ingelmunster.

 

Beneden de brug in Ingelmunster misverstand (we moesten efkes route wijzigen door wegenwerken) : beneden de brug gaan we rechts, was de boodschap, maar de verslaggever had niet begrepen dat het direct helemaal rechts was… soit, eddy rijdt dus rechts rechts af, michael rijdt maar 1x rechtsaf, maar zat ook wel rechts van eddy zijn achterwiel : boem patat. Geen erg, als nen echte coureur direct terug recht en terug op de fiets ; geen erg : geen lichamelijke of véloschade opgelopen. Vandaag bij het wakker worden wel wat stijf bekken en stijve nek. Kan gebeuren.

 

Dan langs het kanaal naar Izegem, waar we via de Bosmolens en de Iepersestraat richting… Ieper trokken hé : we kwamen wel nog wat gemeentjes op weg ernaartoe tegen hé… Moorslede, Passendaele en Zonnebeke.

 

In Moorslede reed Eddy plat. In een plensende bui stond hij zijn band te vervangen, terwijl Geert en ik op het gemak in het Lijn buskotje zaten te wachten.

 

We vervolgden onze weg, doorheen de regen, bij momenten net gelijk hagel door de felle tegenwind, en bereikten aldus via de glooiende weg tussen Passendaele en Sint Jan de streek van Ieper. Daar klaarde het was uit.

 

We draaiden zuidwaarts af, zijwind achter. Het voelde direct 10x aangenamer : geen kopwind meer, geen regen meer, zelfs een schuchter zonneke doorheen de wolken… super!

 

Net voor Bellewaerde reed ook Geert nog eens lek.

 

De terugweg laat ik aan Geert en Eddy over : ik moest in Elverdinge zijn en sloeg aldus thv Bellewaerde af.

 

De rit was in deze omstandigheden toch zwaar te noemen en tenslotte ook 102km lang!

 

Volgende week naar Otegem!!

 

 

Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.