maandag 23 juli 2012

En daarna ... lid worden ...

Smaakt deze eerste ervaring naar meer, kom dan gerust verder mee!
Via de kalender kan je een tijd vooruit kijken en de ritten aanstippen die voor jou passen en/of die je het meest bevallen.

Kom je na verloop van tijd aan een vijftal deelnames, dan acht het bestuur je klaar om lid te worden van MeRijenNieZere – A Bloc VZW.

Lid worden is heel simpel : een mail naar de voorzitter volstaat. Je krijgt dan wel een formulier toegestuurd waarop je wat elementaire gegevens over jezelf invult.

Lid worden brengt dan meteen een hoop voordelen met zich mee :

1. MeRijeNieZere – A bloc VZW sluit je aan bij de Vlaamse Wielerbond (VWB) 
  • lid van de VWB worden, betekent ook een ongevallenverzekering tijdens het fietsen en het sporten in het algemeen ;
  • lid van de VWB worden, betekent ook tweemaandelijks het prima tijdschrift “de Vlaamse Wielrijder en Biker” in je bus krijgen ;
  • lid van de VWB worden, betekent ook kortingen krijgen in verschillende fietszaken ;
  • lid van de VWB worden, betekent ook kortingen bij deelnames aan georganiseerde fietsritten en VTT tochten. 

2. Als lid krijg je toegang tot de clubkledij (zie menige foto op de website).
De kwaliteitsvolle kledij wordt ons dankzij onze sponsors geleverd door Bioracer. Op en top Belgisch fabrikaat.

3. Als lid krijg je toegang tot ons intranet.
Dit is een afgeschermd gedeelte van onze website, met login en paswoord, waarop berichten komen te staan die louter bedoeld zijn voor de leden zelf (bvb rond de kledij en hoe ze te bekomen) en die niet noodzakelijk het wereldwijde web moeten worden ingestuurd.

4. Als lid word je uitgenodigd naar onze extra activiteiten die het bestuur, terug dankzij de sponsors, kan organiseren :

  • Nieuwjaarsmeet : eerste zondag van februari, in de namiddag, een gezellig inzetten van het jaar onder de leden en hun gezin, met een terugblik op het verreden jaar en een vooruitzien naar wat komen zal in het nieuwe jaar, bij koffie, taart en een drankje.
  • Etentje : ergens in de loop van de zomer, op een zaterdagavond, een samenkomen van de leden en hun gezin om een hapje te eten
  • Ritten die worden gepland buiten de wekelijkse zondagritten, bijvoorbeeld een ardennenrit, een zeerit, een rit in het Heuvelland, enzovoorts.
  • Aanvullende sportieve activiteiten, los uit de pols, bijvoorbeeld in het najaar een mini voetbalmatch onder de leden, een rit op de piste, een spinningsessie, een gezamenlijke training op de rollen, enzovoorts. 

5. Als lid word je ondersteund bij inschrijvingen voor allerlei fietsgebeurens, bijvoorbeeld Golazzo ritten, Marmotte, Trois Ballons, enzovoorts.

6. Als lid word je uitgenodigd naar de ledenvergaderingen.
Dit zijn vergaderingen die een VZW verplicht is te houden voor en met zijn leden. Het bestuur streeft ernaar dit jaarlijks in de herfst te laten doorgaan. De leden kunnen in deze vergadering elementen op de agenda plaatsen waaromtrent onder de leden en het bestuur kan overlegd worden, met de bedoeling de werking in de toekomst alleen maar te bevorderen en te optimaliseren, zonodig aan te passen.