maandag 23 juli 2012

Zat, 21-07-2012: Op naar Sluis

Op de nationale feestdag had MeRijenNieZere - A bloc vzw een speciaal ritje voorzien.  Naar Sluis ...

Deze Nederlandse gemeentenaam doet menigeen van onze kanten spontaan aan een aantal zaken denken, en fietsen is daar nu niet direct één van.  En toch trokken wij uitgerekend op onze nationale feestdag richting Nederland.

Is het echt waar dat ze daar zoveel mooiere fietspaden hebben dan wij, ... we zouden het vandaag met zijn vieren gaan uitvissen.

Van het bewolkte weer kijken we al lang niet meer op.  Zelfs niet van lichte regen, al ging die aan de kanten van Vinkt en Poesele over in behoorlijke regen.  Nee, daar kijken we niet van op hé, Geert ?


Geert, Gunther, John en ikzelf waren de vier muskieters die zich noordwaarts begaven.  In de heenrit hadden we met wat tegenstand van de wind te maken en in het eerste uur nog behoorlijk wat regen.  Erna werd het alsmaar droger en zelfs zonniger.

Van bij aanvang zette Gunther zich op kop, en dat bleek een positie te zijn die hij zo goed als niet meer heeft afgegeven tijdens de gehele rit.  We hadden een wel zeer sterke Gunther mee vandaag, amai !

Er werd redelijk goed gefietst hoor : de gemeenten passeerden behoorlijk goed.  Machelen, Deinze, Vinkt, Poesele, Bellem, Aalter, zijds langs Ursel, Adegem, Maldegem, ...  Tgoh, voor we het goed en wel wisten zaten we aan de grens.

Al in Nederland maar nog voor Sluis gingen we op een gegeven ogenblik op een redelijk breed fietspad rijden.  Mooi afgeschermd van het autoverkeer met bomen en haag ... alleen was het asfalt daar nog eerder een laag met kleine keitjes erop die totaal niet goed bolden.  Met zijn allen zaten we al stilletjes te vloeken op die al zo geroemd Nederlandse fietspaden, ... Maar dat stuk fietspad bleek niet representatief te zijn voor wat we nog onder wielen kregen.

Eens in Sluis en erdoor kwamen we op die hele mooie fietspaden.  Zo hoort het eigenlijk te zijn, ook hier !

Goed voorbij Sluis, ik schat in Oostburg, hielden we halt aan een bakkerijtje om wat water in te slaan.  Terwijl Gunther die ging kopen en Geert, John en ik buiten stonden te wachten, komt er een madammeke uit de bakker.  Geert begint op zijn hollands "Gggoejemorgge".  Ik zie dat ze het precies niet hoorde en ik herhaal Geert's goejemorrege.  Waarop die mevrouw antwoordt: "Gutenmorgen, sie fahren nog weit ?"  Ik tegen Geert binnensmonds : "Miljaarde maat, we zijn fel misreden, we zitten in Duitsland !!!"  :D  Maar nee, de dame was Duitstalig, meer niet.

Na het bijvullen van de bidons ... wijle weg met medewerking van de wind.  Dat vertaalde zich lichtjes in de snelheid.  Het ging vrij goed, zeker met sterke Gunther op kop.  Geert vormde vaak kopduo met Gunther en gaf toch ook toe naar het einde toe dat onze Gunther verdorie sterk was.  En dat was hij.

Ter hoogte van St Laureins doken we Belgie terug binnen.  Kaprijke, Lembeke, Waarschoot waren de gemeenten die zich onder onze wielen lieten schuiven.  Via Zomergem en Nevele stonden we tegen 12:00 weer thuis.

Met een goeie 127 km op de teller een meer dan geslaagde rit, eens een totaal andere richting uit dan anders in al bij al zeer behoorlijk weer, ware het niet van de eerder natte start.

Morgen is er de rit naar Wetteren.
Be there.

1 opmerking:

  1. Te laat aan gedacht dat het de 21e (en er dus een rit gepland stond. Volgend jaar zal ik er proberen aan te denken.:)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.