zondag 7 maart 2010

Zat 6-3-2010: Een rit over een golvend parcours

De eerste officiële zaterdagrit van merijenniezere is een feit. De wind zorgde ervoor dat ik sneller dan voorzien op de afspraakplaats aankwam. Eddy, Dirk, Eric, Andy, Jeroen, Steven, Dieter en Michael vervolledigden de groep.

De woorden van Michael lagen nog vers in het geheugen dus opteerden we voor een vlakke aanloop naar de Vlaamse Ardennen. We reden richting Nevele, nu tegenwind. In Vosselare sloegen we rechtsaf richting Deurle. Eens Deurle voorbij kwamen we aan de Kortrijkse Steenweg en hoewel één van mijn vrienden er menig wielertoerist van verdenkt links af te slaan en daar ter plaatse de hartslag de lucht in te jagen kozen we er om rechtdoor richting Nazareth te rijden.

Iets voorbij Eke besloot het zadel van Eddy het voor gezien te houden. Terwijl Eddy, gewapend met de bankkaart van Andy, bij de plaatselijke fietsenmaker om een nieuw zadel ging maakten de anderen een extra lusje langs de Schelde.



Eens verenigd trokken we via Semmersake de Vlaamse Ardennen in. Via een golvend parcours langs enkele prachtige dorpjes en gehuchten bereikten we onze eerste echte bult van de dag: de Berendries, een nooit te onderschatten klim, maar met een mooie afdaling als beloning. Na de afdaling werd gekozen om een bezoek te brengen aan de Valkenberg die we voor de verandering eens langs een andere kant beklommen. Een vlakke aanloop mondde uit in een knikje van om en bij 18 percent. De valkenberg werd de laatste beklimming van de dag en we beslisten naar huis te rijden.

Voor de verandering namen we de Edelare in dalende lijn naar Oudenaarde. In Oudenaarde aangekomen deden we onze naam na lange tijd nog eens alle eer aan. Me reeën nie zere door Oudenaarde om vervolgens iets vlugger richting Kruishoutem te rijden waar onze wegen onherroepelijk scheidden.

Gelukkig had ik nog wat jus in de benen om de ijzige tegenwind te trotseren richting Landegem. Goed voor 127 kilometer en 670 hoogtemeters. En hoewel het gemiddelde niet veel zegt als je in een aquarium zit waren mijn gemiddelde hartslag en trapfrequentie wat ze moesten zijn.




Maarten

4 opmerkingen:

  1. ej Maarten, kwas ook wel mee ze:-p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja, het is omdat ge zo nen stillen zijt dat ik u vergeten was :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. maarten ge zult nog ne echte reporter worden als ik da zo lees.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.