dinsdag 16 maart 2010

Zat 13-3-2010: een vlakke aanloop naar de heuvelzone

Zaterdag onder een mooi zonnetje konden we vertrekken. Sedert een paar weken spreken we op zaterdag af onder de brug van Olsene langs de Leie. Vandaag waren er enkele die in de voormiddag wilden gaan rijden om allerlei redenen van onbeschikbaarheid in de namiddag. Uiteindelijk startten er om kwart voor twee toch een zestal man: Dirk, Dieter, Erik, Kris en ikzelf waren tot in Kortrijk vergezeld door Noël.
We reden een eerder vlakke aanloop vanuit Olsene langs de Leie naar Kortrijk. Ik Kortrijk kozen we het kanaal van Bossuit te volgen tot in ... Bossuit.

Klik op het kaartje voor een weergave met meer mogelijkheden (oa hoogteprofiel)


In Bossuit volgden we even de oever van de Schelde. Nu niet al te ver meer want in Escanaffles kozen we ervoor de waterlopen te verlaten en naar Ruien te rijden om daar de beklimming van de de Kluisberg te doen. Elk op zijn tempo kropen we deze naar boven.

Eens boven op de Kluisberg daalden we die ook weer af, om beneden linksweg koers te zetten richting Russignies en Ronse. In Ronse draaiden we de N36 op richting Kwaremont om zo de Nieuwe Kwaremont te beklimmen. Boven direct rechtsweg de hotondhelling naar boven. Daarna langs de Kruisberg naar beneden om zo terug in het centrum van Ronse te geraken om de beklimming van de Nieuwe Kwaremont nog eens te kunnen doen.

Eens we die een tweede keer boven waren, hebben we de terugweg aangevat. Via Kerkhove ging het over Kaster en Gijzelbrechtegem naar Wortegen en Nokere. Daar beklommen we nog eens de plaatselijke kasseihelling. Goed dooreen geschud reden we van daar uit naar huis.

Een hele mooie rit, als je het mij vraagt.

2 opmerkingen:

  1. mooi rit was het. Echt super genoten van het landschap en van het gezelschap !

    leuk om in Eric zijn wiel te plakken... merci Eric

    groetjes

    Dieter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke rit, ik wou dat ook doen maar scallie en navigeren zal nooit goed lukken :) Heb dan maar wat rondgedoold in de buurt van de nieuwe kwaremont. Daar de knokteberg ( côte de trieu )gedaan om uiteindelijk op de top van de kluisberg te belanden. Als je helemaal naar boven rijdt (aan de witte toren) krijg je nog een lastig stukje te verwerken, mss een idee voor later :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.