zondag 7 februari 2010

Zat 6-2-2010: een klimtraining op zaterdag

Klik voor een grotere weergave met meer mogelijkhedenZaterdag was het nog eens mooi weer om te gaan fietsen. Nog niet het ideale fietsweer, maar deze tijd van het jaar mochten we niet klagen. De dagen voor zaterdag werd er druk over en weer gemaild zodanig we tot een akkoord kwamen om 2 vertrekuren in te lassen.

Om 13u stonden Dirk, Jeroen, Steven VR, Andy en ik klaar. We kregen vandaag gezelschap van nog een Steven VT, een site bezoeker uit Machelen. We zouden nog een uurtje rijden om dan Eddy, Erik en Arno om 14u op te pikken.

Zo gebeurde ook, al kwamen wij Erik al vroeger tegen. Om 14u vertrokken we richting de nieuwe Kwaremont en omliggende hellingen. Ons vertrouwd stukje vanuit Zulte naar Wortegem, en zo naar de Kwaremont hoef ik niet meer te beschrijven, het is toch altijd het zelfde.

Eens aangekomen in Kwaremont reden we de nieuwe Kwaremont naar boven. Boven gekomen namen we nog de Hotond bij. De afdaling tot aan de lichten, rechts de Kruisberg naar beneden richting Ronse. Vlug door het centrum van Ronse, zodat we terug de beklimming konden aanvatten richting Kwaremont. De helling die enkele jaren geleden in het parkoers zat van het Belgisch Kampioenschap voor profs op de weg zal de komende weken ons trainingshellling worden. Iedereen reed op zijn eigen tempo en hartslag naar boven.

Boven gekomen beslisten Andy, Steven VR, Dirk en Erik om nog een lus langs Amougies bij te nemen. De rest moest vroeger thuis en reed naar huis. Voor onze youngster Arno kwam dit juist op tijd, want een hongerklopje werd hem bijna fataal, gelukkig was de grote zus er nog om hem te komen halen met de auto. Samen met de rest reden we dan verder naar huis. Hoe het afgelopen is met de 4 musketiers, goed zeiden ze allemaal de dag erna.

Een leuk tochtje, leuke training, mooi parkoers. Volgende week terug op post.

David

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.