woensdag 28 juli 2010

De kouterroute

Zondag was duidelijk te zien dat de congé op zijn hoogtepunt was .Met slechts drie man (Maarten,David en ikzelf) vertrokken we richting col du point vue om zo richting Anzegem de kouterroute aan te vatten! 

Deze route is gelegen in heuvelachtig gebied,wat je dan ook snel zal ondervinden.  Eigenlijk is het wat moeilijk om al de dorpjes op te noemen.  De enige manier om deze prachtige landelijke dorpjes te leren kennen is de route zelf een keer rijden!  De steilste helling is de Bergstraat, de naam is dan ook zéér toepasselijk.  Vanaf daar gaat het constant op en af.  Het verveeld echt geen enkel moment, mede door het strakke tempo was het echt genieten. 't Was lang geleden dat we nog eens echt zot konden doen!  Maarten en David hadden er blijkbaar ook zin in en deden goed hun werk.  Eens in Nokere was de meeste energie opgebruikt,  omdat het daar ook nog ferm lastig was!  Zo kwamen we op het idee om te gaan tanken in "Het verloren gat".  Zo waren we al in Kruishoutem aangekomen. 

Na een cola en een trappist (de collega's een Ename)konden we onze weg verder zetten richting Olsene, waar we Maarten tot aan de Leie loodsten.  Zo hadden we een fijn ritje in de kuiten aan een strak tempo zonder aan de hartslag te moeten denken! (wat ook wel eens mag hé) Bedankt aan het gezelschap!!

Groeten Dirk

1 opmerking:

  1. jaja, schone route, veel wind, goei gezeldschap...alleen jammer van de op sommige vuile banen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.