woensdag 7 juli 2010

Merijenniezere in de Alpen: merijenmarmotte or not

Nadat in oktober van 2009 het idee gerezen was om aan La Marmotte deel te nemen, werd onmiddellijk geopteerd om er een breed evenement van te maken zodat iedere Merijenniezere'r kon deelnemen.  Vandaar MerijenMarmotte en MerijenNoMarmotte.

Voor de laatsten was het de bedoeling naar de Alpen af te reizen om daar een aantal fietstochten te maken en zodoende te proeven van wat de Alpen er te bieden hebben.  De Marmotters hadden natuurlijk het tot de verbeelding sprekende exploot te doen.

Na maanden voorbereiding (en niet alleen op de fiets) is Merijenniezere dan vorige woensdag om 21:00 uur afgereisd naar le Bourg d'Oisans om er op een Castel Camping in residentiële caravans te verblijven.  Twaalf personen en tien koersfietsen dienden op een goede, verantwoorde en veilige manier naar ginds worden overgebracht.

Al bij al is de reis er naartoe goed gegaan.  Vooraf was het écht kiezen of delen: ofwel overdag rijden en daardoor een dag verblijf ginds minder hebben, ofwel 's nachts rijden en zo een dag extra ter plaatse hebben.  We kozen voor het laatste en hoewel sommigen twijfels hadden, is dat toch relatief goed meegevallen.  En we hadden onze extra dag ter plaatse.

Onze aanhanger waarin een massa bagage en tien fietsen op de meest verantwoorde manier (goed vastgemaakt) konden vervoerd worden was een echt schot in de roos.  Ook ter plaatse was het een goede berging voor onze fietsen 's nachts.

Donderdagmorgen even voor negen uur waren we ginder.  Even een beetje slapen, snel de eerste boodschappen doen (je moest dat winkelkarretje gezien hebben; gerief voor 12 personen) en ... in de namiddag al onze eerste rit: een rit naar de top van Les Deux Alpes. Voor velen, ondanks de voorbereidingen in de Ardennen, toch een verrassing.

's Avonds spaghetti gemaakt voor 12 man (ook eens een uitdaging hoor), een goede nachtrust en op vrijdagmorgen een ontbijtstonde.

De niet-marmotters vertrokken toen voor hun "koninginnerit": Col du Lautaret, Col du Galibier en l'Alpe D'huez.  Samen goed voor meer dan 120 km.  Leuk en confronterend.  3 km ginder fietsen is bijna gelijk met 30 km fietsen in het biljartvlakke vlaanderen, zou je kunnen zeggen.

's Avonds op de camping in groep met de Marmotters (die zich uiteraard wat spaarden) een menu Cycliste gegeten en redelijk vroeg in bed.  Op zaterdag was het dan het moment suprème voor de Marmotters.  Ik hoop dat er hier nog een échte Marmotte-reportage komt.  Met zenuwen in de keel gingen ze van start voor hun exploot van om en bij de 174 km over de Col du Glandon, de Col du Croix de Fer, de Col du Galibier en l'Alpe d'Huez.
Zeven Merijenniezere'rs zijn gestart en ... zeven Merijenniezere'rs zijn aangekomen.  Op zich een fantastische prestatie.
Daarbij komt nog dat ze het nog allemaal goed gedaan hebben qua tijd ook.




Voldaan en moe, maar vooral moe en voldaan kwamen ze aan op de camping.  Daar waren de niet-marmotters die terwijl ook de Col du Glandon bedwongen hadden, al  bezig met de voorbereidingen van een heerlijke BBQ.  En dat het gesmaakt heeft.

Dat het gesmaakt heeft handelt niet enkel over de BBQ, maar naar mijn gevoel over deze trip.  Merijenniezere in de Alpen ... voor mij een geslaagde expeditie, zowel voor de marmotters als voor de niet-marmotters.

MerijenIndAlpne !

3 opmerkingen:

  1. Proficiat met deze schitterende prestatie van het MerijenMarmotte-team!

    Het was, in de hitte van, zaterdag weinig clubs gegeven om met zijn allen de finish te bereiken.

    Mooie tijden overigens!

    Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Denk dat dit kan tellen als prestatie. 7 op 7 is nog altijd 100% !Merijenniezere staat op de kaart !! Proficiat !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was een heel leuke reis naar de Alpen! Dankzij Merijenniezere heb ik de smaak te pakken en denk ik al aan een volgend reisje naar daar! Misschien volgend jaar, misschien later...
    De 4 dagen daar in Frankrijk waren echt plezant. Iedereen heeft zich geamuseerd, we hebben veel kunnen lachen, hebben mooie landschappen gezien en zijn allemaal ferm diep geweest. Op de velo dan toch. :-)
    Voor herhaling vatbaar!

    grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.