dinsdag 24 november 2009

Zon 22-11-2009: Langs Tiegem naar Bossuit om het kanaal af te rijden

Zondagmorgen. Een winderige wel, maar toch een droge. Vergeleken met de vorige week was dat al een gewonnen punt.

We konden weer de fiets op en mochten de backup (zwembad) links laten liggen. Vroeg op de morgen vroeg Sven M. ook nog of er gereden wordt. En ja hoor. Tegen tien voor negen stonden we verzameld aan de Kromme brug in Deinze. Sven M, Philip en ik. We zouden toch al snel een voorproefje krijgen van wat er ons te wachten stond in onze rit naar Grammenebrug te Machelen. Veel tegenwind viel ons te beurt waardoor we net iets te laat waren en onze andere compagnons ons reeds tegemoet kwamen. Wat een teamspirit hé.

Andy, David, Dieter, Sven VDM, Kristof en de drie van aan de Kromme brug vormden een groepje van 7 man. Toch al weer mooi om uit te rukken op zondagmorgen. Waar de wind ook in hielp, was de beslissing welke kant het zou opgaan. Eerst tegenwind natuurlijk. Zo heb je rugwind als de krachten reeds deels (of grotendeels) verbruikt zijn. Trukken hé, van de foor (zouden ze in Antwerpen zeggen hé).

Langs de Leie weg om in Olsene af te draaien en zo langs wegen die we nog niet al te vaak bereden hadden naar Kruishoutem te rijden. Van Kruishoutem ging het al over Wannegem naar Wortegem, zo naar Gijzelbrechtegem. Daar daalden we de kwaaie helling eens af ipv ze op te rijden, en ik moet zeggen: "dat gaat me goed af". Eens over de spoorweg reden we rechts-rechtdoor (zo ongeveer op 11 uur, of hoe drukt men dat uit). Langs die binnenwegen kwamen we over een nijdig hellinkje aan de achterkant van de kerk van Kaster uit. Zo verder naar Tiegem.

Klik voor een grotere en meer interactieve weergave.

Daar verliet Andy ons. Hij moest vroeger thuis uit en wilde langs Tiegemberg zijn biezen pakken. Wij met de 6 andere vlak voor de kerk van Tiegem naar beneden. Aan het eind van die afzink draaien we anders meestal linksweg om zo naar Berchem te rijden (richting kwaremont en dergelijke). Aangetrokken door het onbekende echter, draaiden we vandaag eens rechtsaf. Richting Waarmaarde.

Daar waren ze in de dorpskern deftig aan t werk waardoor de cyclocrosser in ons eens moest bovenkomen. Gelukkig maar net om de straat die opengebroken lag, over te steken. Even daarna kwamen we op de oever van de schelde en gingen we tegenwind op zoek naar Bossuit. In Escanaffles moesten we echter het jaagpad verlaten. Een industriezone, hekkens en een afgesloten containeroverslagplaats zorgde hiervoor.

We vervolgden onze weg om via Outrijve toch in Bossuit aan te komen. Oef, gedaan met de tegewind ! Niemand die daarom kloeg, Sven VDM evenmin die samen met Kristof en David redelijk wat lastig kopwerk voor hun rekening hadden genomen. Thanks, guy's.

In Bossuit zochten we de oever van het Kanaal van Bossuit op. Die oever, zijn jaagpad en de nu veel gunstiger wind brachten ons al over Moen, Zwevegem, Stasegem en Harelbeke zonder al te veel problemen in Kortrijk.

Eens in Kortrijk was het kinderspel om de Leie te vinden die ons via haar jaagpad en de nog véél gunstiger wind nog probleemlozer ;-) in Zulte en Deinze bracht.

De hartslag lààg houden, da's de boodschap. In het eerste stuk was dat bijna niet te doen, maar toch, enkel zo wordt er naar verluidt efficient aan de basisconditie gewerkt. Keep that in mind, guy's.

Tot de volgende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.