dinsdag 3 november 2009

Zon 01-11-2009: een rustig ritje langs Lovendegem en Bellem...

Zondag was het de tweede keer dat we met het winteruur startten. Voor ons betekent dit verzamelen om 9:00 uur, ipv 8:30. Nu lijkt dit nog een beetje overdreven, maar voor we het weten is het stikdonker nog. Daarbij komt dat we nu in een periode zitten waarin niet echt meer moet opgebouwd worden, maar eerder rustig aan onderhoud moet gedaan worden.

Met deze filosofische woorden vertrok iedereen naar de afspraakplaats ; zelf was ik wat te laat zodat de groep mij al aan het tegemoet rijden was. Met ... Peter voorop zeg. Dat was lang geleden wat Peter nog eens mee was. Zijn linkerhand wel helemaal ingepakt, maar toch ... hij is met geen stokken van zijn veloke te krijgen hé. Laat ons hopen voor hem dat de dokters hem geen slecht nieuws weten te vertellen deze week.

Naast Peter reden ook David, Kristof, Dieter, Dirk en Philip. Toch wéér een mooie groep. We gaan het rustig houden; dat was althans de intentie. En we probeerden; we probeerden harder dan anders.

Onze gedachten gingen ook uit naar de zieken, Jeroen, Pascal (eerder gekwetst) -ik voel me bijna pastoor nu ! Maar ook naar Andy, die aan zee zat.
We reden van de startplaats in Machelen aan Grammenebrug terug naar Deinze om daar de Kromme brug niet over te steken en in groep langs Meigem naar Nevele te rijden. Ook daar reden we rechtdoor. We zoefden, maar daar zat de rugwind wel voor iets tussen. Voor we het wisten stonden we in Landegem waar we de brug over stoven om te vervolgen aan de andere kant van het kanaal.

Aan die andere kant vervolgden we tot in Lovendegem. Het mysterie van de rode bol van de voorbije woensdagrit. We zouden eens terug daarlangs passeren om te zien of er sporen te bespeuren waren van woensdag. David was ferm nieuwsgierig maar Kristof pakte dat goed aan. Hij was maar aan het tetteren tegen David, zodat we de plek van de rode bol voorbij waren zonder dat het geweten was...

Gevuld van nieuwsgierigheid vervolgde David zijn tocht samen met ons. Even voorbij dat punt gingen we over het sasbruggetje en kwamen vol in de wind. Langs het water reden we zo richting Bellem, om van daar langs binnenwegen en het huis van boer Charel (ja, die van de eierschulpen op VTM, jaaaren geleden) naar Vinkt, om daar nog een ommetje te maken langs Aarsele en Dentergem.

Veel gebabbeld en lekker genoten van een mooie rit. Dat gevoel zal wel iedereen overgehouden hebben, denk ik. See you, guy's.

2 opmerkingen:

  1. Huis van boer sjarel...nooit gezien..ge ziet da'k mijn baan nie ken dien kant van de leie eh. De rode bol weet ik al ondertussen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. alles ging zo snel... ik heb niets gezien...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.