dinsdag 31 maart 2009

Zon 29-03-2009: E3-prijs voor wielertoeristen (130km)

Een dagje na de profs was het onze beurt: de E3-prijs Vlaanderen. Ook voor ons een laatste test voor de Ronde, en voor mij ook ideaal om de laatste kantjes scherp te krijgen voor het komende skeelerseizoen.

"Ons", dat was voor deze rit Andy, Jeroen en ikzelf. David en Dirk zijn allebei wat op de sukkel met de gezondheid. Eddy en Pascal kozen voor een kortere afstand.

Buienradar had beloofd dat het droog zou blijven, maar dat was allerminst het geval. Het omkleden diende al in de auto te gebeuren tijdens de eerste bui. Toen we stipt om 8u vertrokken pikten we aan bij het fietsclubje van Jeroens schoonbroer. Aan een mooi tempo reden we meewind richting Edelare. We reden rustig omhoog en kregen boven de volle laag. Een bui die ons een uur lang zou achtervolgen. Gelukkig waren de benen goed. De sfeer zat er ook in, dat was te merken aan een opmerking aan het adres van de wandelaars op La Houppe: "Ge moet maar goesting hebben om in zo'n weer te gaan wandelen..."

Klik voor groter beeld met meer mogelijkheden.

Op La Houppe was de eerste bevoorrading, die het moet gezegd, dik in orde was. Het stopte met regenen, en even kwam de zon zelfs piepen. Nu kon de opeenvolging van hellingen beginnen. Zowel Andy, Jeroen als ikzelf kunnen hier niet anders dan tevreden mee zijn. We kwamen alle hellingen vlot boven, zelfs de Taaienberg die kletsnat lag, en de Patersberg waar het al aardig druk was.

Klik voor groter beeld

Het feit dat we na de Kwaremont alledrie dezelfde opmerking hadden over de voegen tussen de kasseien aldaar bewijst dat we ook deze nog fris naar boven konden rijden.

Vanaf de tweede controle, boven op de Kwaremont, was het tegenwind richting Harelbeke, met nog de Kluisberg en de Tiegemberg op het menu. Hier namen we het groepje op sleeptouw en konden we tegen een mooie snelheid binnen rijden. We zijn klaar voor de Ronde, dat is zeker. We droomden zelfs even van de volledige afstand, maar we zullen voorlopig het maar bij de 140 houden.
Bedankt hé mannen, ik heb enorm genoten!


Sven

4 opmerkingen:

  1. Schoon verslag, Sven! Merci!
    Het was een mooie rit, met idd goede bevoorradingen. Het weer was even wat minder, maar een flandrien laat zich niet kennen hé! :-)
    Alles ging vlot, nu hopen dat het zaterdag ook nog zo is!
    grtz

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het verslag Sven, heb zeer genoten van onze rit en hopelijk zien we je ook zaterdag.
    Groeten andy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hehe, het weer was minder, maar het gezelschap maakte veel goed.. Ik heb nog de hele zondag nagenoten.
    Vandaag trouwens ook meer dan 100km op de teller, geen lachertje met die wind.. Pfff...
    Nu morgen nog wat losskeeleren, vrijdag rust, en dan hopelijk zaterdag goe in orde naar de ronde hé.. Al enig idee wanneer jullie vertrekken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sven,
    Schoon verslag...tdoe zeer akket lees, kwas er graag bijgeweest.
    Zaterdag starten we om 7u in Ninove.

    David

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.