zondag 8 maart 2009

Zon 08-03-2009: niet rijden ... en dan toch rijden. Het weer hé

Het weer is in 2009 toch niet al te wielertoerist-vriendelijk te noemen. Vandaag was het weer van dat. Na een relatief -hoewel bewolkt- mooi dag gisteren, stonden vandaag de hemelsluizen helemaal open.

Wat begon met een miezerbuitje eindigde zo ongeveer rond het startuur in een helse regenbui waar je echt geen hond zou doorjagen. Na wat druk sms-verkeer over en weer, werd besloten niet te rijden in de voormiddag. Toen al werd voorzichtig gepolst over de mogelijkheden in de namiddag.

En inderdaad in de namiddag hebben we dan toch gereden in een schitterend zonnetje. Er was wel nog veel wind, die het lastig maakte.
Andy moest verstek laten gaan wegens een fantastische verjaardagsparty, Jeroen reserveerde zijn aandacht voor een persoon die toch voor twee telt en Pascal zat in de knoop met het wasgoed. Maar David en Dirk waren van de partij, net als Kodie en Dieter. Met dit schitterende gezelschap van 5 man gingen we op pad voor een tochtje van een kleine 60 km aan een gemodereerd tempo.

Die wind maakte het toch nog pittig, maar de aanwezige zon maakte heel veel goed.

Klik voor een grotere weergave met meer mogelijkheden

Van Machelen ging het naar Kruishoutem met de Col du Point de Vue als beklimming in deze rit. In de rest van het traject werden beklimming gemeden; in Nokere werd de fameuze klim in de Holstraat zelfs gemeden.

Van Nokere ging het via een stukje Gaverbeekroute naar Waregem. In Waregem centrum veel volk op de been. Ook daar zal het mooie weer wel voor iets tussen zitten.

Toen we in Desselgem de boorden van de Leie vonden, besloten we maar om gedragen door de rugwind dan, ons naar huis te laten blazen.
Dat was buiten Dieter's achterwiel gerekend. Een scherp uitstekend steentje zorgde voor het nodige oponthoud. Maar na het wisselen van de band, konden we onze tocht verder zetten.

Mocht dat nu eens altijd zo'n weer zijn, maar dan met minder wind, ... dat zou schitterend.
Bedankt voor de tocht en het gezelschap, guys.

3 opmerkingen:

  1. yeps eddy heb jullie gezien in desselgem zelf.De kopman hemself fier op kop van de bende.Groeten gunther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie rit! Op naar de volgende...
    grt
    Kodie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aha, ik herken je verslag omdat ik zaterdag de Vlaamse Pijl heb gereden. Deze was vanuit Brugge naar Kruishoutem, Nokere.... en terug met in totaal voor mij dan 137 km. We moeten zeker eens afspreken voor een ritje Eddy.

    Yves

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.