dinsdag 24 maart 2009

Zat 21-03-2009: Omloop Passage Fitness

Afgelopen zaterdag stond voor Andy, Jeroen en mezelf de eerste betalende rit van het jaar op het programma. In Gent kwamen we aan de start van de Omloop Passage Fitness, tevens was dit ook de start van de Lotto Cycling Tour.

We startten dus met 3 man voor de 90km. Na de start aan het Wielercentrum Eddy Merckx reden we richting de ringvaart om deze tot in Zwijnaarde te volgen. We reden eventjes wat off-road om dan terug op verharde weg naar Merelbeke te rijden. Verder kwamen we dorpjes als Lemberge, Landskouter, Oosterzele om in Velzeke op bekender terrein te komen.

Na een goede 40km kwamen we aan de eerste noemenswaardige helling van de dag aan. De Meersestraat, of de straat waar Peter Van Petegem zijn kasteel staat. Eens we deze hadden overwonnen lagen de kasseien van de Haaghoek op ons te wachten. Je kan het echter niet slechter bedenken maar hier lag dus de bevoorrading. Na wat eten en drinken vertrokken we terug op de kasseien richting Leberg.

Op de Leberg kwam ik boven “de man met de hamer” tegen. Alles wat zo goed ging tot voor de bevoorrading ging slecht erna. Alleen op de volgende helling, de Molenberg kon ik nog wat kracht zetten en hopen dat de benen terug zouden komen, alleen…dit was niet het geval.

We reden verder via Munkzwalm, Dikkele, 200m kasseien van de Lange Munte, Bottelare, Schelderode terug naar Merelbeke. Weer het off-road stukje, naar Zwijnaarde om dan weer op de ringvaart te komen. Na 94km kwamen we terug op de startplaats aan om onze prijzen te gaan afhalen.

Het was een mooie rit, ideaal om de Ronde voor te bereiden. Komende zondag de laatste stapjes in de voorbereiding met de E3 prijs voor toeristen.

David

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.