zondag 7 september 2008

Zon 07-09-2008: Merijenniezere levert prachtprestatie op parochianenkoers te Machelen

Zo snel als mogelijk maak ik bij deze wereldkundig dat Merijenniezere simpelweg een prachtprestatie heeft neergezet in de parochianenkoers te Machelen.

Als zo ongeveer kleinste formatie aan de start, eindigden onze 2 starters op de meest fantastische wijze op een 2de en een 6de plaats in de parochianenkoers.

Proficiat Jeroen voor je 2de plaats, en ook een dikke proficiat, Andy voor je 6de plek.

Voeg ik er nog gauw aan toe dat het meeste achtervolgingswerk ook door onze merijenniezere-rs werd uitgevoerd. Echt een zeer dikke proficiat.

Onze sponsors kunnen zeer terecht fier zijn.

Daarnaast toch ook vermelden dat Andy een 3de plek en Jeroen een 4de plek in de individuele tijdrit die verreden vóór de parochianenkoers. Sterk, zeer sterk.

Dank ook aan David en Dirk voor de morele steun. Tuurlijk ook dank aan alle andere supporters hé.

Een meer uitgebreid verslag met foto's volgt hierna met dank aan David
Andy en Jeroen stonden vandaag aan de start van de parochianenkoers van Machelen. Nieuw dit jaar was dat er eerst een tijdrit van 1 rondje op het menu stond. Andy mocht als eerst van twee vertrekken en reed een knappe derde tijd. Jeroen kwam als vierde beste over de meet.

De toon leek gezet, wie goed is tijdens de tijdrit is ook goed tijdens de wedstrijd zelf. De start werd een halfuur later gegeven dan voorzien. Vorig jaar nog een ronde achter de volgwagen, dit jaar direct koers. De eerste ronde gebeurde niet veel. De groep bleef tesamen.

Bij de doortocht van de tweede ronde reed er iemand alleen. Deze reed alleen op kop tot in de laatste ronde. Zijn voorsprong schommelde tussen de 20 en 30sec. In de achtergrond waren het Andy en Jeroen die het meeste werk opknapten. Telkens ze ons voorbij reden, reden ze op kop van het peloton, iets wat mij “kollerig” maakte en naar de andere renners deed roepen van “leegaards, rij ook keer op kop!”.

Hoe het kwam, maar de volgende ronde was de achterstand maar 20 seconden meer en reden onze twee niet kop. Er bleken zelf 2 andere een 5-tal seconden voorsprong te hebben op het peloton. Met nog 2 ronden te gaan was de koers terug open.

In de laatste ronde leek de koploper er door zijn beste krachten door te zitten. Met nog 10 seconden voorsprong leek alles samen te komen. Wij vlug naar de aankomst en met spanning wachten op de aankomst. Jeroen die wel rap is in de spurt maakte een kans, of kwam Andy met een laatste krachtinspanning alleen aan.

Het werd dus een spurt, een bevriende fietser van Andy dacht gewonnen te hebben, ware het niet de finish 50meters verder lag. Jeroen kwam als tweede over de finish, Andy eindigde knap zesde.
Klik om naar de foto-reportage te gaan.

Laat mij toe te zeggen in naam van Eddy, Dirk en mezelf dat we fier zijn op onze fietscollega’s. Met 1 of 2 mannetjes meer was de overwinning waarschijnlijk een feit geweest, alhoewel alles moet gereden worden.

Komende zondag rijden we Innergetic Pijl in Tielt. Afspraak om 08.15u aan de brug in Zulte. We rijden met de fiets naar Tielt. Wie liever met de auto rijd, kan afspreken via mail met Eddy.

Uw verslaggever van dienst David

11 opmerkingen:

  1. Andy en Jeroen, nogmaals een dikke proficiat van Andy en Veronique.

    Eddy, je bent er echt heel snel bij met uw verslag.

    Greetz!
    Andy & Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt allemaal voor de gelukwensen, maar ook vré wel bedankt voor alle steun!
    Zonder jullie steun en aanmoedigingen ging het moeilijker geweest zijn.
    Ben heel tevreden met ons resultaat. We hebben getoond wie we zijn en hebben "Merijenniezere" op papier gezet!

    groeten Jeroen

    PS: David en Eddy, bedankt voor het verslag en de foto's. Een mooie herinnering aan een mooie dag!

    En nogmaals bedankt aan iedereen die gekomen is om ons aan te moedigen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer voor Andy dat Noël te vroeg dacht gefinnischt te zijn en zijn remmen toetrok; anders stond hij ook allicht nog hoger in de uitslag. Maar toch, guys, het is sterk. Heel sterk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey, een late reactie van me, maar toch een erg sterke prestatie van jullie. Misschien ben ik volgend jaar back.
    Doe zo verder, en niet te veel in de n duik trainen :)Groetjes Bernard Dierick (was de koploper).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wel, Bernard, beter laat dan nooit. Het bewijst dat je dan toch ook de weg naar deze site hebt gevonden. Hopelijk blijf je die vinden.
    Wat de parochianenkoers betreft heb jij toch ook een dijk van een wedstrijd gereden hé. Proficiat.
    En bij gelegenheid ... tot merijenniezere hé ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jip Eddy, wou geweens eens op google kijken voor eventuele fotos heb nog niks gevonden. Inderdaad was ferm tevreden over de wedstrijd voor hetzelfde geld hadden ze me al gegrepen nadat ik 2ronden kon ontsnappen. Ga deze site nu en dan opvolgen. Groeten Bernard.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tof, Bernard.
    Ge moogt gij trouwens ook meekomen hé, zolang ge maar nietezererijdt hé. Hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zal wel eens passen, zal het tijdig laten weten. Ben nu 2 weekends op curcus. Bernard

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi, tijdens de wintermaanden loop ik veel en zwem veel. Ik vertrek op 6maart tot en met 13maart naar Calpe op stage. Moesten jullie interesse hebben kunnen jullie ook informeren op deze site. www.wielerbondvlaanderen.be
    Mogelijk rij ik wel eens mee kort na nieuwjaar met jullie. Groetjes Bernard.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi, tijdens de wintermaanden loop ik veel en zwem veel. Ik vertrek op 6maart tot en met 13maart naar Calpe op stage. Moesten jullie interesse hebben kunnen jullie ook informeren op deze site. www.wielerbondvlaanderen.be
    Mogelijk rij ik wel eens mee kort na nieuwjaar met jullie. Groetjes Bernard.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.