zondag 21 september 2008

Zon 21-9-2008: Safety Jogger Classic te Oudenaarde

Zoals Eddy ons in het andere verslag al laat weten, moet ik ook bevestigen dat het vandaag een frisse dag was. Toch zeker als je zo vroeg vertrekt als Dirk en ik deden vandaag. Om 7u30 had ik bij mij thuis afgesproken met Dirk om dan samen met de auto naar Oudenaarde te rijden. Dat deden we en om 8u stonden we startensklaar!

Het was nog vrij kalm bij de start. Velen zullen misschien wat later vertrokken zijn met die koude of misschien waren velen al vertrokken. Veel koersfietsen waren er eerst nog niet te zien, maar wel enorm veel mountainbikes!

Voor de VTT-liefhebbers waren er 4 afstanden uitgestippeld, maar ook voor ons, de cyclo-liefhebbers. Wij konden kiezen tussen 30, 60, 90 of 110km. Natuurlijk kozen wij voor de langste afstand, de 110 dus!

En dit was dan ook de goeie keuze! Wat wij hebben gezien vandaag van landschappen vandaag was adembenemend! Gewoon schitterend!
We vertrokken dus vanuit Oudenaarde, richting de Koppenberg. Maar die lieten we links liggen dit keer. Van daaruit reden we verder tot het Henegouwse Celles. Nog geen grote beklimmingen, maar wel lichtlopend met hier en daar een knikje. Na zo'n 30km volgde een vrij lange kasseistrook, maar als beloning de eerste bevoorrading.

En of dat geen bevoorrading was! Banaan, peperkoek, appelsien, koekjes, snoepjes, rozijnen, yoghurt, sportdrank, red bull enz... Gewoon teveel om op te noemen! Zeer uitgebreid allemaal en alles in overvloed! Na ons buikje gevuld te hebben sprongen we weer op onze bike en volgden we ons weg verder langs de zeer goed uitgehangen oranje pijltjes! Nergens hoefden we te twijfelen over de te volgen weg, want overal hingen die oranje bordjes.

Na die eerste bevoorrading begon het landschap toch duidelijk lastiger te worden. We passeerden Doornik en zijn omliggende dorpen. De beklimmingen werden langer, steiler en volgden elkaar heel snel op. Hier de opsomming van deze pittige waalse beklimmingen: Mont St Aubert, Vert Bois, Le Houssoit, Dieu des Monts, Les Hauts. Maar niet alleen deze waren kuitenbijters. Het hele traject was klimmen en dalen.

De tweede bevoorrading hadden we tussen die beklimmingen door ook al gehad. Opnieuw zo uitgebreid als de eerste, met blikjes aquarius extra om je drinkbus weer bij te vullen.

Na zo'n goeie 90km afgelegd te hebben kwamen we weer op Vlaamse wegen, maar dat mochten we beginnen met de derde pit-stop! En ja hoor, nog steeds alles in overvloed en opnieuw profiteerden we ervan om even op rust te komen en ons op te laden voor de laatste klimmetjes van de dag.

En dat was ook nodig want direct volgde al de Kanarieberg. Best nog pittig, maar toch al ééntje die begint te steken in uw dijen en kuiten. Een ideaal klimmetje om iedereen op een hoopje te rijden eigenlijk. Maar we hielden het rustig en bleven mooi bij elkaar. Hoewel... rustig... we hebben er toch wel veel ingehaald eigenlijk! :-)

Als laatste scherprechter kondigde zich de Eikenberg aan. Niet echt mijn favoriet. Een lastige klim... op kasseien... Bah! Hier moest ik Dirk een eind laten voorgaan, want hier was ik ferm aan het afzien! Boven aan de top wachtte Dirk me op en reden we samen terug naar Oudenaarde. Edelareberg naar beneden, centrum Oudenaarde door en zo naar de aankomst.

Enkele uren ervoor was het er nog kalm, maar nu was dat een andere zaak. Enorm veel volk, vrouwelijk schoon inbegrepen, hé Dirk!? :-) We konden onze fiets daar achterlaten op een bewaakte fietsparking. Dan naar binnen in een groot magazijn. We mochten daar een zak in ontvangst nemen met allerlei reclame-spulletjes, een pet, een soja-drankje enz... Verder konden we daar allerlei kledij kopen (waar David zeer content zal mee zijn, want nu zal hij eindelijk zijn csc-petje hebben). Ook stonden daar veel mooie Mountainbikes en koersfietsen te bezichtigen. Fietsen om van te dromen, al zeg ik het zelf! Er was ook nog een grote tombola waar je allerlei prijzen kon winnen, met als hoofdprijs een fiets, of een luchtdoop met een helikopter. Maar ook dit keer hadden we geen geluk met de tombola. De Innergetic tombola was ook al geen succes.

Nog een cola gedronken en dan terug naar huis vertrokken.

Korte samenvatting van vandaag:
Een zéér goed georganiseerde rit, alles tot in de puntjes afgewerkt en je krijgt enorm veel voor maar 5 euro inschrijvingsgeld! Zeker voor herhaling vatbaar!
Dus... zet maar al op je agenda voor september 2009!!!

En Dirk, bedankt voor je gezelschap. Heb me weer goed geamuseerd!

Nog voor de liefhebbers van de statistieken:
110km aan 29,5km/u gemiddeld! (komt nog op Oevelerijenme)

Vele wielergroeten van uw verslaggever van dienst, Jeroen!

8 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het klakske!! NA maanden van zoeken... Dit lijkt me wel een ideaal ritje om aftesluiten volgend jaar:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, na maanden zoeken dan toch eindelijk uw klakske. Nu ben je helemaal Spartacus hé!
    Zeg wel, een ideaal ritje om af te sluiten volgend jaar. Onthouden hé! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Best wel een lastig ritje geweest.(voel mijn benen nog ....) Mooi seizoenseinde . Teller staat op 8600km .mercie voor het gezelschap Jeroen !! Gr Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Spartacus is coming!!! Heb mij laten "wijsmaken" door Eddy dat er waarschijnlijk nog CSC-ers bijkomen:-p

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja er komen nog 2 CSC-ers bij. Nu nog die benen van Spartacus hé. Spijtig dat ze volgend jaar niet meer met Cervélo rijden....

    Mvg kodie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja lap, nu nog meer CSC-concurrentie! Ik aka Stijn Devolder ;-) ga mijn werk hebben om CSC in bedwang te houden! :-)

    PS: Heb mijn benen gisteren ook nog ferm gevoeld. Ik denk nu ongeveer 5000km te hebben. Misschien zelfs meer. Maar precies weet ik het niet... jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja, da wordt straks precies een peleton in de groep hé.

    Maar geen nood, we gaan er Merijenniezere'rs van maken. ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.