zondag 23 september 2007

Zon 23-09-2007: Naar lovendegem en toch in Sint-Joris geraken ...

Vanmorgen goed geluimd uit bed en ons klaargemaakt met een goed gevoel. Daarna vlug de fiets op de afspraakplaats zo vlug mogelijk te vervoegen.

Naar waar we zouden rijden, wist ik niet. Toen ik Andy en Jeroen vervoegde, bleek dat we eerst in Lovendegem nog een depannage-opdracht hadden. Het voorwiel van Fré had nog speciale aandacht nodig. En wees maar zeker dat het speciale aandacht was zulle. Zo'n spannertje ... nie normaal. Zoals altijd bij het wisselen van een band moet men eerst de buitenband van de velg krijgen. Dat was bij Fré's combinatie velg - buitenband al heel speciaal. Zo speciaal zelfs dat je er niet mocht aan denken dat die buitenband er ook nog weer op moest. Wat een gewrik zal dat worden. Enfin, bij het oppompen van zijn band, heb ik toch kunnen vaststellen dat mijn nieuw pompje van uitstekende kwaliteit is. Dat gerief van het merk PRO is absoluut niet slecht. Er zit zelfs een drukmetertje op en het pompt in de beide richtingen (zowel duw- als trekbeweging).

Na een half uur depannagewerk waren we weg zulle. Richting Aalter. Zouden we in Brugge geraken ? Ik vreesde ervoor. Dicht bij Bellem halen we twee man in, één in Discovery Channel outfit en één in een witte trui zonder mouwen. En hoewel de zon van de partij was, was het toch behoorlijk fris. En om dan zonder mouwen te rijden. Jawaddedadde.

Enfin, zoals gezegd halen we die twee in. Ze zetten zich wel in ons wiel. Hoewel we al een aardig tempo-tje aan het rijden waren, vond vooral de Discovery-guy dat we nog niet rap genoeg reden. Hij zette zich op kop en trok het tempo nog wat op. Na verloop van tijd deed zijn mouwloze compagnon dat ook eens.
Even voor Aalter halen we nog 3 fietsers in, waarvan één -zo bleek- meisje van de Tieltse Renners. Zij ook mee met ons.

Ons tempo bleef relatief hoog en het Tielts renstertje reed verdorie heel goed mee. Chaqeau. Sterk.

In Sint-Joris gingen onze wegen uiteen. De Discovery-man, de mouwloze en even later ook het Tielts renstertje kozen andere wegen en wij keerden terug richting Bellem. In Bellem zouden we lang Lotenhulle, Poesele en Zeveren terug naar Deinze rijden. Daar, aan de Kromme Brug, was het onze beurt om uit elkaar te gaan.
Fré ging met de wind in de rug naar Lovendegem, ik naar huis en Andy ging Jeroen nog vergezellen naar Kruishoutem.

Hoe je het draait of keert, we hebben weer goed gereden vandaag. Is het niet, Andy, Jeroen en Fré ?

Tot de volgende.

Ohja, nog het parcours:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.