woensdag 9 april 2014

Zon 6 april 2014 : heule dorp van de ronde

Op deze hoogdag van het wielrennen konden 7 mannen van merijenniezere het niet nalaten om toch zeker ook hun eigen kilometerkes te maken : eddy , joeri , michael , cédric , gunther , jonas en dirk.

We vertrokken langs gekende wegen via Markegem en Wakken richting Oostrozebeke , om eigenlijk al na nog geen 20km op het traject van de Ronde zelf terecht te komen.

Vanaf Ingelmunster ging het naar Izegem. Daar doorkruisten we het centrum en kwamen op die manier uit op de Rijksweg. Het tempo lag vrij hoog , of waren het de beentjes die nog niet volledig hersteld waren van de lastige ronde van donderdag laatst ? Sowieso haalden we dik 29 per uur gemiddeld tegen het einde van de rit.

De Rijksweg volgen is echt iets wat enkel op de dag van de ronde kan als het traject het voorschrijft, want echt mooie fietswegen zijn dat nu ook niet meteen. Doorheen het centrum van Lendelede, de altijd verraderlijk lastige Izegemstraat ‘omhoog’ , op weg naar Sint Katharina.
Van daaruit dan de beton-bokke-bokke-baan naar Heule. Terug, wegen die ik zelf niet zou uitkiezen , maar om de eerste 100 vlakke kilometers van de ronde mee te vullen allicht wel de meest praktische wegen, gezien de grote hoeveelheid aan auto’s en moto’s die ook meerijden.

In Heule reed Cédric lek , nadat hij in Izegem ook al een spaak had zien afbreken. Hij zei dat hij rechtstreeks naar huis zou rijden en dat wij dus konden doorrijden.

Heule dorp van de ronde… nu , om 9h30 was daar nu nog zo heel veel niet van te merken, behalve wat horeca zaken die tenten hadden opgezet en vooral veel volk verwachtten denk ik in de loop van de dag en misschien nog het meest NA de wedstrijd… Op de markt van Heule passeerden we wel Dieter , ex – mrnz en nu toeschouwer.

Dan een kasseistrookje tussen Heule en Kortrijk, maar er was een geasfalteerd fietspadje naast. Enkel onze voorzitter reed steevast alle kasseikoppen af.

Doorheen Kortrijk en zo, terug via eerder grote wegen richting Harelbeke. Een overijverige politieman verwees onze groep naar het fietspad ; in wezen heeft hij gelijk, maar het was toch wat neuten op een godverlaten zondagmorgen…

Soit, via Harelbeke ging het dan naar Deerlijk, nog een omzwerving richting Beveren Leie en zo heel snel naar Sint Baafs Vijve en Ooigem, waar we het parcours verlieten en via de boorden van de Leie naar huis reden.

Kort maar leuk thema-ritje.

Volgende week blijven we in het thema van de dag rijden en zoeken we wat lichtere kasseistroken hier in de streek op vermits er die dag Parijs Roubaix verreden wordt !


Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.