maandag 28 april 2014

Vlaamse Ardennen klimmeters!

Na enkele zondagen dat de hoogtemeters wat minder waren en met het Amstel-event in aantocht koos de rittenmaker er voor om vandaag toch wat hoogtemeters te doen in de Vlaamse Ardennen en de Zwalm streek.

Aanwezig waren: Dirk, Gunther, Wim, Jonas, Koen, Cédric en ikzelf David. Achteraf kwamen we via sms te weten dat Eddy plat stond op weg naar Machelen. Eddy de rit alleen gereden, sterk!

We reden via een gekende aanloop naar Col du point Vue, samen in groep naar boven, Cédric op kop van begin tot einde (van de rit). Eens in Kruishoutem niet naar Oudenaarde maar langs binnen naar de Korte Ast in Mullem. Een korte helling die we eigenlijk te weinig doen, een leuke aanloop en een mooi dorpje mullem. De afdaling die volgde was wat gevaarlijk door het tegenliggend fietsverkeer die niet zo stuurvaardig waren.



Via de Schelde die we een tijdje volgden kwamen we in Ename (mmmmmmmmmmmmm) terecht waar de Kattenberg ons deel was. Op Gunther en ikzelf na reed de groep samen naar boven, voor ons ging het even wat te snel. Daarna kwamen we pas echt in de natuur terecht, gingen we op en neer op plaatsen die we meestal in omgekeerde richting doen. De afdaling na de Leberg nu eens bergop doen, de arme kleie naar beneden in plaats van naar boven. Prachtig.

Een lange helling die we nog voor ons wielen kregen was de Langendries, een helling die we denk nog nooit gedaan hebben in de historie van Merijennieze- A Bloc. Zoals de naam het al zegt, lang met een lange uitloper! Zolang zelf dat we Gunther en Wim kwijt waren. Gelukkig keerde we allen terug en was de groep terug samen.

Hierna hadden we het bijna had qua hellingen. Nog een stukje paddestraat en dan was het aan Cédric en Dirk om het tempo op te drijven. Eens op weg naar het rondpunt van Nederzwalm en door Zingem ging het tempo omhoog. Richting de N60 was er even een duel tussen Dirk en David wie het eerste zou plooien. We begonnen aan 36, gingen naar 37, terug een beetje bij naar 39 waar ik uiteindelijk de laatste 150m moest plooien aan 41,7km per uur. De kracht haalde het hier van de jeugd.

Uiteindelijk kwamen we terug in Machelen, met Gunther, Jonas en Dirk besloot ik nog wat bij te trainen tot 100km, de andere 3 gingen nog verder.

Tot op 1 mei, richting Pays de Collilles :-p

David

1 opmerking:

  1. pracht van een rit zo te horen ! jammer dat ik paste , maar ik had nood aan wat rust

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.