zaterdag 12 april 2014

Zeerit 2014

Na wat puzzelwerk met de beschikbare data in juni en begin juli , hebben we binnen het bestuur besloten om de Zeerit van 2014 te laten doorgaan op Maandag 9 juni : Pinkstermaandag.

 

Uiteraard was er geen enkel allesomsluitend compromis te vinden die voor iedereen 100% gunstig uitdraait, maar deze datum zou toch het één en het ander moeten toelaten qua aantal deelnemers.

 

We zitten nog VOOR alle groot geschut van ritten (genre trois ballons, Ventoux, Eddy Merckx, Marmotte en Vaujany). Wel in het weekend van Tilff Bastogne Tilff , daar zijn we ons van bewust, maar zoals gezegd, er moest een bestpassend compromis gezocht worden.

 

Nu, ik ben ervan overtuigd dat dit voor alle leden een super rit kan worden :

 

-voor diegenen die naar die grote dingen trekken van hierboven : prachtige vlakke rit van 190km (zoals vorig jaar) , met slechts 500 hoogtemeter ; ideaal om jullie voorbereiding die vooral klimmend zal geweest zijn af te sluiten met een laatste lange vlakke duurtraining ; we houden het tempo aanvaardbaar, zodat ook de mensen die 6 dagen later trois ballons moeten rijden voldoende hersteld zijn

 

-voor diegenen die niet naar die grote dingen trekken is het een prima lange duurtraining om de conditie een boost te geven om de zomermaanden dan wat te overleven ; we leggen op pinkstermaandag een heel deftige fond om de uithouding draaiende te houden in de zomer

 

-het traject is – al zeg ik het zelf – echt wel terug eens een uitdaging en een belevenis ; na de beginjaren met heen en terug langs de N36 en de N35 (Meulebeke – Roeselare – Staden – Diksmuide – kust) bezochten we in de voorbije 3 edities tijdens de heenrit het Heuvelland, Poperinge en Noord Frankrijk, met passage door de Moeren, met terugkeer langs de boorden van de N36 en N35.

Dit jaar is het parcours in de terugrit 80% identiek , maar de heenrit belooft een ECHTE zeerit te worden ! We rijden eerst via Aalter richting Brugge , om van daaruit langs de flanken van het water in Oostende te geraken. Dan rijden we een heuse stuk kust af , via Middelkerke, Westende, Nieuwpoort uiteindelijk tot in Koksijde, en dit de akelige kustbaan zoveel mijdend, met stukken doorheen de duinen en strookjes echt langs de dijk, erop toeziend dat een vlotte fietspassage steeds mogelijk blijft.

 

Net zoals vorig jaar plannen we dus een heen- en terugrit. Net over halfweg kijken we uit om opnieuw een spaghetti te eten in Siska (zoals vorig jaar).

 

Kortom, een deftig plan ! Binnenkort krijgen jullie de officiële uitnodiging in de bus , allicht via een formulierke op het intranet.

 

 

Groeten,

Michael

 

 

 

6 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.