maandag 13 mei 2013

Zon 12-05-2013 : Naar Waarschoot - Sleidinge

Omwille van de gebeurtenissen rond de ontsporing van de goederentrein te Wetteren werd vorige woensdag reeds de geplande rit naar Wetteren reeds vervangen door een nieuwe rit naar Waarschoot - Sleidinge.

Eerst was de rit niet publiek toegankelijk op de site (een vergetelheidje wegens de haast), maar dank zij David en de prikker werd dat snel gecorrigeerd.

Uiteindelijk is deze rit niet gereden.  Sparen voor een volgende keer zal de boodschap zijn hé.

3 opmerkingen:

  1. Zon 12 mei 2013 : geen gpx voorhanden dus geïmproviseerde rit langs het water

    Vandaag om 8u aan de start met Andy, Tom VL, Tom L, Philippe (na een nachtshift nog eerst fietsen voor het slapen), Dirk (de comeback) en ikzelf David.

    Niemand had de route op gps staan, niemand wist ook de baan enkel dat het richting gent was langs het Shipdonkkanaal. Wij dus vertrokken met de wind in de rug langs het water.

    Met de sterke rugwind was het leuk rijden, 2 aan 2, netjes achter elkaar. Ondertussen konden gezellig met elkaar praten.



    Naarmate we verder naar Gent reden over Nevele, Landegem kwam het idee om naar de Schelde te rijden. We bleven dus het water volgend, langs Lovendegem, Drongen zo over het complex aan de Expo richting Zwijnaarde.

    In Zwijnaarde even een korte plasstop rond 9u10, enkele renners stonden klaar om te starten met het scheldepeloton. We vertrokken nog voor hen, enkele tegenliggers dachten dat wij het peloton waren. Ik kan ze geen ongelijk geven want Andy en Tom Tom reden nog rapper tegen wind dan wind in de rug. Af en toe het tempo wat milderen kwam iedereen goed uit.



    In Eke gingen namen we afscheid van het water, om via Eke naar Nazareth te rijden. Het nieuwe op en afrittencomplex aan de E17 met de fietstunnel zou ons doel worden, en ik moet zeggen, de veiligheid is hier veel verbeterd, de fietstunnel is prachtig. Via De Prijkels en de Lulstraat kwamen we uit in Machelen waar iedereen dan naar huis reed of nog een lus bij reed.



    Tot de volgende

    David

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hierbij alvast de oproep aan ieder lid van MRNZ met garmin in zijn bezit om de gpx in te laden die beschikbaar is via de site.

      Op de bestuursvergadering van morgenavond zal dit punt besproken worden, teneinde de situatie van deze rit niet meer tegen te komen.

      We zouden binnen de leden graag enkele mensen willen aanduiden als soort van 'wegkapitein' die ervoor zorgt bij deelname aan de rit de gpx bij te hebben ; op die manier hopen wij telkens toch zeker bij 1 deelnemende fietser de gpx aanwezig te hebben.

      Michael

      Verwijderen
  2. Telt deze rit niet mee? Sta nog op nul in oevelerijenme.Daar gaat mijn eerste ritje...ai ai!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.