vrijdag 10 mei 2013

Don 9 mei 2013 : naar Waterland Oudeman

Stralende zon en een prachtige blauwe hemel. Maar daarnaast wel een heel fors blazende wind uit zuidwestelijke richting. Tegen 8uur waren op die manier 5 enthousiastelingen bereid om de strijd tegen die wind op te nemen : Tom L en Tom VL, Fred DCL, Gunther C en ikzelf Michael.

De heenrit richting Waterland Oudeman verliep met een in het voordeel blazende wind, niet volledig maar zowat op de linker flank. Resultaat : snelheden die met vrij gemak vlot boven de 30 per uur konden gehouden worden.

Eerst ging het via de Leieboorden tot in Landegem, hometown van Maarten.
Daar verlieten we het jaagpad en reden via Merendree en de boorden van Zomergem naar Waarschoot. Daarna verder naar Lembeke en zo kwamen we echt heel snel uit in Kaprijke. Ondertussen was Tom L plat gereden toen we door een kort stukje wegenwerken moesten, maar dat euvel was vrij snel hersteld, ondanks een dubbel zitten van de binnenband bij het opblazen… Geen ontploffingen zoals een week terug met mijn band…

Vanuit Kaprijke dan meer en meer Hollands aanvoelende wegen en vooral fietspaden, die vaker en vaker op fietsautostrades gingen lijken, afgezonderd van de rijweg.

We passeerden nog Sint-Jan-in-Eremo : geef toe, dat klinkt al Hollands, maar toch nog Vlaams hoor… Laatste dorp voor we de Noorderburen goeiedag zegden : Waterland Oudeman. Voel u niet minder kenner van de Belgische Aardrijkskunde : ik kende het ook niet, maar legde het vast als een MRNZ bestemming om eerst en vooral eens een rit richting de Nederlandse wegen te kunnen inbouwen en ook omdat daar sinds enige tijd Sven Mallezie woonachtig is, en op die manier een dichtere uitvalsbasis vond voor zijn schaatstrainingen.

Op die manier dus plots de grens over, met een bruusk veranderen van de asfaltering : typische mooie gladde asfaltwegen en wat verder toen we de grotere weg opdraaiden de afzonderlijk gelegen fietsautosnelwegen.

In Nederland passeerden we op die manier het dorpje Sint Kruis.

Vanaf dat we in Nederland waren begonnen we ook aan onze zwenking met de neus de wind in … om ons tempo toch wat te kunnen onderhouden zonder dat 1 iemand zich stikkapot moest rijden, werd er voorgesteld om wat rond te draaien. Met 5 man was dit ideaal van omvang van groep : iedereen deed mooi zijn beurt en op die manier bleven we zelfs tegen de wind in boven de 30 per uur ronddraaien. De hartslag ging hiermee wel wat de hoogte in, maar iedereen deed perfect zijn deel.

Wat verder zwenkten we nog wat meer terug richting huiswaarts en reden zo de grens terug over, Sint Laureins binnen.

Van daar af zat de wind nog in het nadeel maar minder fors, iets meer uit de flank. We bleven ronddraaien en zo is onze terugweg nog sneller afgelegd dan de heenrit met wind in het voordeel.

We passeerden vliegensvlug : Adegem, Ursel, de boorden van Aalter, Bellem en zo via Lotenhulle en Vinkt terug naar Machelen. Resultaat was een gemiddelde snelheid van 31 per uur. Iedereen content met de rit, er was immens goed samengewerkt onder ons ge5en tegen onze tegenstander : de wind.

Nu zondag de aangepaste rit naar Sleidinge en Waarschoot , door de ontploffingen in Wetteren. Jullie verslaggever zit voor de tweede zondag op rij op een communiefeest, dus bij deze de vacature voor een verslag door iemand anders… Rij vooral maar mee !



Michael

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.