vrijdag 5 oktober 2012

Zon 30-9 : Sponsortocht

Vandaag stond de rit gepland die ons zou leiden naar de verschillende sponsors die merijenniezere rijk is. Tot en met vorig jaar hielden we bij elke sponsor even halt. Vandaag was dit niet de bedoeling.

7 man tekenden present. Het is te zeggen 6 man en Fanny. Peter, Gunther, Andy, Philip, Steven en ikzelf vergezelden Fanny. Met Steven die ondertussen ook andere ambities koestert was het een blij weerzien. Andy op zijn beurt zat al in cyclocross-stemming.

Onze vertrouwde site waar we onze ritten kunnen downloaden had zich zaterdag goed verstopt want niemand was erin geslaagd om de rit te downloaden. Gelukkig wist wegkapitein van dienst Andy ook zonder GPS perfect hoe we van de ene sponsor naar de andere konden navigeren. Ik daarentegen kon op bijna geen enkel moment zeggen waar ik aan het rijden was.



Al vrij snel zat het tempo er goed in. Een onverlaat vroeg al eens aan Fanny of het nog ging, maar Fanny stond meer dan haar mannetje in dit voor de rest uitsluitend mannelijk gezelschap. Op die manier reden we richting onze eerste sponsor Electra Contractors in Sint-Eloois-Vijve. Van daar reden we in sneltempo naar achtereenvolgens Asfaltwerken Verhoye en (om in dezelfde sfeer te blijven) Polier- en printbeton D.M.G. in Meulebeke.

En hoewel ik hoe meer ik reed ik meer en meer het gevoel had in rondjes te rijden, reden we in niet zo rechte lijn naar Deinze. Hier kwamen de kwaliteiten die een goed coureur als Steven heeft naar boven. Het vergde van iedereen telkens weer een inspanning om na elke bocht opnieuw in het wiel van Steven te raken. Toch moest niemand de rol lossen en reden we als echte flandriens over de kasseien van de nieuw aangelegde markt van Deinze. Nog even rechtdoor en onze vierde sponsor Bikecorner, fiets- brommer en scooterspecialist kruiste ons pad. Onze laatste sponsor op het parcours, Opel garage Dhondt G.J.L. was vanaf dit punt niet meer veraf, wat ook het einde van de rit betekende.

Voor de laatste zondag van september hadden we bovendien een stralende zon aan de hemel.

Meer moet dat niet zijn.


Maarten

1 opmerking:

  1. ik had me overslapen en heb dan maar de rit in de namiddag gereden op de gps hopelijk tot zondag

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.