maandag 29 oktober 2012

Zon 28/10/2012: een VTT-tje in eigen streek

Met 6 man waren we vandaag voor het VTT-tje in eigen streek.  Gevolggevend aan de winterpoll via ons intranet waarin de leden van midden augustus tot midden september konden aangeven hoe de MRNZ-winter er moest gaan uitzien.
Maandelijks nemen we als gevolg van die poll dan ook een mountainbiketochtje op in de kalender van MeRijenNieZere - A bloc vzw.

Voor het overige zullen we blijven de koersfiets hanteren deze winter.  We proberen ook wel eens een spinningssessie in te lassen.  En wat het weer ons zal brengen ... dat moeten we natuurlijk afwachten.



Ritbouwer Andy ging Dirk, David, Gunther, Maarten en Eddy voor in het verkennen van de eigen streek.

De regen van de voorbije dagen maakte het parcours hier en daar behoorlijk drassig.  In het begin hadden we daar niet veel zorgen rond want het eerste deel van het parcours bracht ons over weidewegels waar het rijgedeelte verhard was door grastegels.

De lus vlak voor en rond Dentergem was daardoor een beetje getypeerd.

We kruisten blijkbaar ook het pad van een wandeltocht afgaande op het aantal wandelaars dat we tegenkwamen.

Na Dentergem en Hoge (bijna Aarsele) kwamen we terug op grondgebied Gottem waar we een behoorlijk lastig stuk langs een stukje leiearm doormoesten.  Maarten had tijdens het binnenrijden van dat stuk zijn halve voorwiel zien verdwijnen in de modder.  David zat toen achter mij en kon dat nooit gezien hebben want hij nam dezelfde route en zag ook zijn voorwiel voor een stuk verdwijnen in de leiearmoever.  Geen erg hoor, want iedereen kon zonder problemen zijn weg vervolgen.

Na dat toch wel pittige stuk kwamen we uit op het jaagpad dat we zo goed kennen.  Daar sloegen we linksaf richting Deinze om even voorbij ons normaal afspraakpunt links weg te draaien om zo langs binnenwegen naar Grammene te fietsen.  Daar vonden we weer een mooi paadje langs een oude leiearm die ons bijna tot in Deinze bracht.

Van daaruit reden we nog langs de surfput van Deinze naar Lozer om daar nog een portie Lozerbos tot ons te nemen.

Best wel een aangenaam stukje ritje met redelijk wat off-road stukken erin.

Volgende donderdag, 1 november halen we weer onze koersfiets van stal.  Allen op post zou ik zo zeggen hé


Eddy

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.