dinsdag 9 oktober 2012

Zon 7-10-2012 : Naar Zomergem

Behoorlijk mooi maar fris was het toen we op weg waren naar de afspraakplaats aan Machelenbrug om daar om 8:30 de rit naar Zomergem aan te vatten.
Wellicht mede door het mooie weer waren we met een behoorlijk groepje. Tien man sterk : Tom en zijn buur Koen, Dirk, Erik, Gunther, John, Andy, Fanny, Philip en Eddy.

Om 8:32 vertrokken we met de leuze "als we hier blijven staan, wordt het nog maandagmorgen" ;)  Weg waren we ... snel passeerden we de vitrine van Opel Dhont, onze sponsor.  Langs de Petegemstraat reden we naar Deinze. Al over de Tweebruggenlaan reden we naar de Kromme brug.  Zo naar Poesele en Bellem.  Op de kaart bekeken reden we zogezegd naar boven  ;)


Even voorbij Bellem reden we over de brug van het kanaal naar Brugge om daar even verderop rechtweg te draaien ... op zoek naar Zomergem Centrum.

Op het vlak van het tempo was het behoorlijk strak, maar iedereen kon goed volgen.  Trouwens, hoedje af voor ons Fanny hoor.  De kasseitjes in het centrum van Zomergem werden dalend genomen.  Ik prijsde me daar gelukkig voor ; ik ben immers zo'n liefhebber van de kinderkopjes ;)

Na Zomergem ging het richting Lovendegem en Merendree.  Ondertussen was de zon heel goed aanwezig, eigenlijk formidabel fietsweer !

Tussen Landegem en Bachte-Maria-Leerne reden we door de Moerstraat.  Op zich totaal niet vermeldenswaardig, ware het niet dat we daar de ene wagen na de andere tegenkwamen.  En wat voor wagens ?  Het waren zeker geen tweede gezinswagens hoor.  In tegendeel, allemaal vers gewassen en in de wax gezette Porsches, Bentley's, Jaguars, Audi's, ... hoe duurder, hoe ...  Zeker was dat er ergens een treffen was van sjieke wagen bezitters.  Amai.  Ik heb nog maar weinige keren in mijn leven zoveel sjieke bolides na mekaar gezien.  Allemaal mensen die er warmpjes inzitten, hoewel dat voor sommige décapotables minder evident was.

Vanuit Bachte-Maria-Leerne zochten we Deurle op, en ook daar een bijzondere samenkomst.  Daar waren het precies méér oudere wagens.  Wij geen tijd om dat te staan bekijken ... er tussen rijden en weg waren we.

Via Astene en Petegem reden we naar Machelen via de Bokstraat.
We waren eerder vroeg terug, maar dat kon ook eens geen kwaad.

Volgende zondag, uitzonderlijk geen rit maar ledenvergadering, waarrond de leden in het intranet meer info kunnen vinden.

Fietsgewijs maken we weer afspraak op zondag 21 oktober aanstaande.  Be there, i would say ;)



Eddy

1 opmerking:

  1. ik zat in het landal vennebospark in nederland, was er de vrijdag naartoe gefietst in minder leuke weersomstandigheden...

    michael

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.